Mandag var der gallapremiere på første afsnit af den sidste sæson af Game of Thrones i Imperial-biograf i København. En af stjernerne, der mødte op, var Pilou Asbæk.

Han fortalte, at det har været en vild oplevelse at være med i hitserien. Ikke mindst at møde op på den røde løber i USA.

»Derovre er folk sådan meget på enkel personen, så når jeg mødte op, så bliver der buhet,« fortæller han til de fremmødte journalister.

Han har været rigtig glad for at være en del af universet og kunne godt bare have fortsat med at spille den benhårde Euron Greyjoy.

Pilou Asbæks familie valgte at undgår fotografernes blitzlys på den røde løber.
Pilou Asbæks familie valgte at undgår fotografernes blitzlys på den røde løber. Foto: Claus Bech
Vis mere

Stjernen, hvis rolle i sidste sæson indgik en alliance med Cersei Lannister, fortalte, at familien også var med i biografen for at se første afsnit.

Asbæk jokede dog med, at det ikke var sikkert, han selv skulle se afsnittet, da han blev spurgt, om han var glad for at skulle se det med de danske fans.

»Hvorfor tror du, jeg skal se det igen?,« sagde han grinende.

»Jeg har allerede set det to gange. Jeg skal bare hygge mig og drikke en øl.«

Nicolai Coster-Waldau på rød løber til premiere på første afsnit af sidste sæson af Game of Thrones.
Nicolai Coster-Waldau på rød løber til premiere på første afsnit af sidste sæson af Game of Thrones. Foto: Claus Bech
Vis mere

Til rød løber-arrangementet var der godt gang i den. Der var folk, der var klædt ud som de forskellige velkendte figurer, og den røde løber bød på adskillige kendisser.

Pilou Asbæk fortalte, at familien også var til stede, men at de ikke er vilde med rød løber-delen, og han tog derfor turen ned forbi fotografer og journalister selv.

Selv har han også oplevet, at der er større opmærksomhed omkring hans arbejde, og han har bevidst valgt at blive en mere privat.

Han svarede dog mandag aften velvilligt på alle spørgsmål, store som små. Han kunne blandt andet fortælle, at han snart spiller overfor Jackie Chan i en kinesisk film.

Der spiller han også skurk, siger han med henvisning til rollen som Greyjoy, som han afslørede også bliver grum i denne sæson.

En anden dansk person, der også er skyldig i at have begået onde gerninger i Game of Thrones, er Nikolaj Coster-Waldau.

Med sin rolle som Jaime Lannister har han gjort sig skyldig i flere forbrydelser mod de andre i serien, men i virkeligheden har han  kun gode ting at sige om de andre.

»Jeg kommer til at savne de venskaber, som man har fået,« siger han.