Lyt til artiklen

»Det har været en kamp, men jeg er glad.«

Den tidligere skuespiller – nu filantrop – Michael J. Fox er tilbage efter et hårdt år, der tog hans normalt så positive udsyn fra ham og gjorde ham både »meget gnaven og kort for hovedet«.

For den parkinsonramte skuespiller brækkede først hånden, og det blev efterfulgt af en lang række af skader. Det fortæller han i et stort interview med People.

På grund af de nye balanceproblemer brækkede han nemlig efterfølgende både kinden, albuen og skulderen – og måtte sågar have en ny skulder.

»Jeg er 61 år, men jeg føler mig lidt ældre,« indrømmer Michael J. Fox.

Men nu er han han næsten igennem nedturen – og har fået sin positivitet tilbage.

»Jeg er ved at være nået til, at de sidste af mine skader er ved at være helet. Min arm har det godt. Livet er interessant. Det kaster sådanne ting efter dig.«

Også hans førlighed er blevet forbedret.

»Jeg er ved at nå dertil, hvor jeg går støt igen. Jeg synes, det er fedt at kunne gå selv. Det er fantastisk,« lyder det fra Michael J. Fox, der indrømmer, at han også benytter sig af både kørestol, rollator, stok og personlig hjælp til at holde balancen og holde sig gående.

Michael J. Fox blev diagnosticeret med Parkinsons syge i 1991, da han var blot 29 år og på toppen af sin karriere.

Ifølge lægerne ville han være heldig, hvis han kunne blive ved med at arbejde som skuespiller de næste ti år, men først 29 år senere – som 58-årig – gik han på pension, fordi han fik problemer med at huske sine replikker.

Nu lægger han al sin tid i sin velgørenhedsfond, der gennem tiden har rejst mere end halvanden million til fordel for forskning i Parkinsons syge.