Det er ikke længere muligt at streame afsnit fire i den 16. sæson af den danske udgave af 'Paradise Hotel'.

Afsnittet er taget af Nordic Entertainment Groups (Nent) platforme, Viaplay og Viafree. Det fremgår, hvis man går igennem streamingtjenesterne, hvor afsnit ikke fremgår.

Ifølge Aftenposten drejer det sig om en særlig scene, der udspillede sig i afsnittet.

I afsnittet var der par-ceremoni, hvor deltagerne skal finde en partner, hvorefter én person er til overs og må forlade hotellet.

Her stillede 'Paradise Hotel'-deltageren Türker Alici sig bag Sarah Dohn.

Værtinden på programmet, Rikke Gøransson, spurgte herefter Sarah Dohn, om Türker Alici var hendes type. Hertil svarede hun følgende:

»Lidt. Jeg er ikke så meget til det udenlandske. Men han er bestemt en type, jeg ville gå efter, hvis han ikke var fra udlandet. Det er ikke, fordi jeg er racist, men jeg går bare normalt ikke efter udlændinge.«

Afsnittet blev i Danmark vist i januar, men er først i maj blevet tilgængeligt i Norge og Sverige. Og her er Sarah Dohns udtalelse gået viralt og har vakt enorm kritik.

Vært Rikke Gøransson vidste nærmest ikke, hvordan hun skulle reagere over udtalelsen ved parceremonien.
Vært Rikke Gøransson vidste nærmest ikke, hvordan hun skulle reagere over udtalelsen ved parceremonien. Foto: Viafree/Janus Nielsen
Vis mere

»Det, at sige, at man havde tjekket en ud, hvis de ikke havde været udenlandske, er en racistisk udtalelse. Det er helt sygt, at Viaplay Danmark har sendt afsnittet,« siger den tidligere norske 'Paradise Hotel'-deltager Bettina Buchanan til Aftenposten.

En anden eksdeltager, Jamilla Wais, der har mørk hudfarve, siger også, at hvis hun var blevet udsat for en lignende situation – og produktionen ikke havde grebet ind – så var hun rejst derfra.

B.T. forsøger at få en kommentar fra Sarah Dohn, men hun er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Sarah Dohn har til gengæld flere gange beklaget sine udtalelser. Og ifølge Se og Hør udtalte hun sig lørdag via Instagram om den ovenstående kritik.

'De har fået fat i det her klip, hvor jeg siger det her til par-ceremonien, og det er selvfølgelig kommet ud megaforkert – det har jeg også sagt før, men det kan jeg ikke gøre noget ved nu. Jeg er selvfølgelig ikke racist, og jeg håber ikke, at I hopper med på Sveriges bølge,' siger hun ifølge mediet.

B.T. ville gerne have haft et interview med Nent, men det har ikke været muligt.

I et skriftligt svar forklarer de, hvorfor afsnittet er blevet fjernet.

'Vi har et ansvar for at levere indhold, der på ingen vis positivt fremstiller diskriminerende adfærd eller går på kompromis med vores værdier som virksomhed, og derfor har vi valgt at fjerne Paradise Hotel sæson 16, afsnit 4, da der optræder en episode, der kan opfattes stødende for vores seere', forklarer Mette Barnes, kommunikationschef hos NENT Group Danmark, og tilføjer:

'Dette har aldrig været vores (eller Sarahs) intention, og vi beklager dybt, hvis vi har stødt eller på anden vis berørt vores seere negativt.'

Det omtalte 'Paradise Hotel'-afsnit er blevet fjernet i både Danmark, Sverige og Norge.