Komikeren Kevin Hart trækker sig som vært for Oscar-uddelingen næste år.

Han trækker sig på grund af protester over en række af hans tidligere udtalelser på Twitter, som kritikere kalder for homofobiske.

»Jeg har valgt at trække mig som vært for dette års Oscar-uddeling. For jeg vil ikke være en forhindring på en aften, der skal fejre så mange fantastiske talentfulde kunstnere.«

»Jeg sender en dybfølt undskyldning til LGBT-miljøet for mine ufølsomme ord i fortiden,« skriver Kevin Hart på Twitter.

Noget af en rutsjebanetur for 39-årige Kevin Hart, som var overlykkelig, da han for blot to dage siden kunne offentliggøre, at han endelig havde fået den prestigefulde rolle som Oscar-showets vært.

»I årevis er jeg blevet spurgt, om jeg nogensinde ville være vært for oscarshowet, og mit svar har altid været det samme: Jeg sagde, at det ville være mit livs største chance som komiker, og at det vil ske, når det er meningen, at det skal ske,« skrev han på Instagram.

»Jeg er så glad for at kunne sige, at dagen endelig er kommet. At blive en del af den legendariske liste af værter, som har prydet den scene, er utroligt. Jeg ved, at min mor smiler fra det ene øre til det andet lige nu,« fortsatte han.

Men Kevin Hart havde knap sendt det lykkelige budskab ud i æteren, før han blev indhentet af nogle noget mere kontroversielle udtalelser, som lå flere år tilbage i tiden.

Kevin Hart.
Kevin Hart. Foto: CLEMENS BILAN/EPA
Vis mere

Efter annonceringen er han blandt andet blevet kritiseret for i 2010 at have sagt: »Hvis jeg kan forhindre, at min søn bliver homoseksuel, så vil jeg gøre det«. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Flere Twitter-brugere begyndte at dele homofobiske tweets fra Harts hånd, og der gik ikke lang tid, før også de amerikanske medier skrev om dem.

'Hvis min søn kommer hjem og forsøger at lege med min datters dukkehus, vil jeg smadre det ind i hovedet på ham og sige 'stop, det er for homoseksuelle', skrev Kevin Hart i et tweet i 2011, som han ifølge BuzzFeed først slettede i denne uge.

I et andet tweet skulle Kevin Hart have skrevet, at den amerikanske skuespiller og producer Damien Dante Wayans' profilbillede ligner 'et reklameskilt for homoseksuelle med AIDS'.

Da sagen begyndte at rulle, lagde Kevin Hart en video på Instagram, hvor han afviste at undskylde for udtalelserne, skriver Washington Post.

Men fredag morgen kom undskyldningen fra Kevin Hart, der samtidig trak sig som vært for Oscar-uddelingen.

»Jeg er ked af, at jeg har såret folk. Jeg udvikler mig og vil blive ved med at udvikle mig. Mit mål er at bringe folk sammen, ikke at skille os ad. Kærlighed til akademiet. Jeg håber, vi ses igen,« skriver han på Twitter.

Den 39-årige skuespiller og komiker er blandt andet kendt fra filmene 'Scary Movie' og 'The 40 Year Old Virgin' og senest 'Night School' og 'Jumanji: Welcome to the jungle'.

Oscaruddelingen finder næste år sted 24. februar. De nominerede bliver offentliggjort 22. januar.