'Og vinderen er ... coronavirus.'

Sådan skriver Los Angeles Times til dagens helt store filmnyhed, som er, at næste års Oscar-show er blevet udskudt.

Den prestigefyldte prisuddeling, som er den 93. af slagsen, skulle have fundet sted 28. februar 2021, men er blevet udskudt hele to måneder.

Uddelingen af de eftertragtede statuetter vil i stedet finde sted 25. april.

Det er den 54-mand-store Academy Awards-bestyrelse, der blandt andet inkluderer store navne såsom Steven Spielberg, Laura Dern og Whoopi Goldberg, der har taget beslutningen om at udskyde showet på grund af corona-epidemien.

De mener, at den dødelige sygdom er for stor en risiko til så stort et show i februar.

Udskydelsen betyder, at deadlinen for film, der skal i betragning til at vinde en stauette, bliver forlænget. Deadlinen lød før frem til årskiftet, men er forlænget til slutningen af februar næste år.

Det betyder helt konkret, at en film skal være udgivet i perioden fra 1. januar 2020 til 28. februar 2021 for at komme i betragtning til en Oscar-statuette.

»I mere end et århundrede har film spillet en vigtig rolle i at trøste, inspirere og underholde os i de mørkeste tider. Og det har de i den grad gjort i år,« lyder det i en pressemeddelelse, som fortsætter:

»Vores håb ved at forlænge kvalifikationsperioden er at sikre den fleksibilitet, som filmlavere har brug for til at færdiggøre og udgive deres film, uden de bliver straffet for noget, der er ude af deres kontrol.«

Udskydelsen af Oscar-showet kommer i kølvandet på en anden ændring - nemlig at film for første gang nogensinde kan blive nomineret uden at være blevet vist i biografen.

Reglerne har tidligere lydt, at en film skulle vises i minimum én uge i en biograf i Los Angeles for at komme i betragtning.

Det er ikke kun Oscar-showet, der bliver udskudt på grund af coronavirussen.

Det samme gør det nye filmmuseum 'Academy Museum of Motion Pictures', som skulle have åbnet 14. december 2020.

Det åbner nu i stedet først 30. april 2021.

Det er endnu uvist, om andre prisuddelinger såsom Golden Globes og BAFTA's, der traditionelt bliver afholdt op til Oscar-showet, også vil blive udskudt.