For dem, der med spænding går og venter på det næste kapitel i 'Afdeling Q'-sagaen, er der dårligt nyt.

Det er nemlig usandsynligt, at 'Marco Effekten' når at blive færdig før den planlagte premiere 1. oktober.

I kølvandet på coronaudbruddet er optagelserne til filmen nemlig blevet udskudt fra sidste fredag, lyder det i en pressemeddelelse fra Nordisk Film Production:

»Vi har fulgt udmeldingerne fra de danske og tjekkiske myndigheder time for time og traf beslutning om at standse optagelserne og vende hjem,« lyder det fra filmens producer Mikael Rieks, der fortsætter:

»Tidligt fredag morgen lykkedes det os at få fat i et antal lejebiler, hvorefter vi kunne sætte kursen mod Danmark. Det var en nødvendig beslutning, som ikke stod til diskussion.«

'Marco Effekten' er den femte film i serien basseret på Jussi Adler-Olsens bøger om kommisær Carl Mørck og co.

Det er desuden den første, som Nordisk Film Production står bag. Hidtil har Zentropa stået for at filmatisere bøgerne.

Det bump på vejen, som coronaudbruddet selvsagt skaber, har dog ikke taget modet fra de involverede, forklarer Henrik Zein, der er direktør for Nordisk Film Production.

»Hele filmholdet har ydet en fantastisk indsats, og vi ser frem til igen at kunne fortsætte optagelserne, når hverdagen vender tilbage.«

Direktøren oplyser desuden, at det endnu er for tidligt at udtale sig om, hvilke økonomiske konsekvenser udskydelsen af optagelserne - og dermed premieren - vil have.

Filmen har hidtil haft et samlet budget på 7,4 millioner euro - svarende til omtrent 55 millioner kroner.

Bag produktionen står foruden Mikael Rieks også Peter Nadermann fra Nadcon Film GmbH og ZDF som  co-producere ned støtte fra Det Danske Filminstitut i samarbejde med Yousee og TV 2 Danmark.