»Hvis jeg ikke holdt min hjerne i kontrol og bare lod den køre, så ville jeg begynde at græde, og så ville jeg få angst. Så jeg blev nødt til at fokusere mine tanker,« siger Oliver Bjerrehuus, der efter en oplevelse på en øde ø i Stillehavet tog sit liv op til revision.

Sammen med syv andre kendte danskere er han fra 9. februar aktuel i Discovery+-serien 'Øen VIP', hvor han skal overleve på en øde ø uden moderne hjælpemidler eller kontakt til omverdenen. Herfra skal de selv skaffe mad, vand og et tørt sted at sove, mens junglens kryb og giftige planter udsætter dem for diverse smertefulde pinsler.

Selvom den konstante frygt for at komme alvorligt til skade gjorde Oliver Bjerrehuus så handlingslammet, at han knap kunne koncentrere sig om at være en spasmager og lave godt tv, så var tiden, hvor der ikke skete noget, nærmest det værste.

»Når jeg sad derude på stenen og kiggede, og når jeg lå de lange nætter på nogle hårde bambusstammer og ikke kunne sove, så tænkte jeg på mit liv og min hverdag. Og jeg nåede frem til, at jeg var nødt til at få et formål i livet. Finde ud af, hvad jeg gerne ville.«

Oliver Bjerrehuus er fra 9. februar aktuel i Discovery+-serien 'Øen VIP'.
Oliver Bjerrehuus er fra 9. februar aktuel i Discovery+-serien 'Øen VIP'. Foto: Warner Bros. Discovery
Vis mere

»Det gik op for mig, at man virkelig skal være glad for det, man har. Passe på sin familie og beskæftige sig med noget, man er glad for. Jeg har i mange år følt mig som en T. rex med enormt korte arme, og min røv kløede, men jeg kunne ikke nå den. Sådan har jeg haft det i mange år.«

Så da han kom hjem, generhvervede han det kørekort, han havde mistet i 2015 efter narkokørsel. Krammede sin kæreste og hund lidt ekstra. Og fik et job.

Sammen med iværksætteren Thomas Feltendahl driver han i dag produktionsfirmaet Tanooki, hvor han sidder som kreativ direktør. Firmaet laver i øjeblikket podcast, og ifølge Oliver Bjerrehuus går de med tanker om at udvide med levende billeder.

Tanooki producerer blandt andet podcasten 'Ærlig talt', hvor Oliver Bjerrehuus er vært.

»Jeg har folk inde, som jeg ser op til. Det er rent good vibes, og vi hygger bare. Totalt konfliktskyt og ikke noget med at gå ind og afsløre folks skatteregnskaber,« siger han.

På hjemmefronten er der heller ingen konflikt. For første gang i mange år, fristes man til at sige, hvis man har fulgt lidt med i Oliver Bjerrehuus' liv i medierne.

Senest har han og ekskæresten Gunnvør Dalsgaard haft en offentlig kontrovers om Oliver Bjerrehuus' involvering i sine tre yngste børns liv.

I maj forrige år fortalte han, at den tidligere model og 'Forsidefruerne'-deltager havde forbudt ham at se børnene. Omvendt fortalte Gunnvør Dalsgaard, at Oliver Bjerrehuus selv havde valgt at aflyse sine aftaler med Sigga, Hanna og Hugo på 11, ni og fem.

Arkivfoto fra 2014 af Oliver Bjerrehuus, Gunnvør og deres dengang kun to børn.
Arkivfoto fra 2014 af Oliver Bjerrehuus, Gunnvør og deres dengang kun to børn. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Men i november kunne Oliver Bjerrehuus så fortælle, at han og ekskæresten havde klinket skårene. Af hensyn til børnene ønskede han dog ikke at uddybe den ulykkelige situation.

Siden bruddet med den tidligere model har 47-årige Oliver Bjerrehuus fundet kærligheden i 22-årige Sofie Amalie Elkjær Dahlberg. Og han er med egne ord 'fucking lykkelig og taknemmelig'.

»Jeg har en kæreste – en helvedes lille kvinde, som jeg er meget glad for, og som har min ryg. Og hun har formået at lave et hyggeligt hjem til os. Der er stearinlys, og alt er hvidt og lidt beige. Hun overvejer måske at tage lidt turkis ind i lejligheden, men hun synes også, det er meget forstyrrende for øjet,« siger Oliver Bjerrehuus forelsket.

»Det var fedt at være ude på øen, for jeg fandt ud af, at jeg savnede hende rigtig meget, og det var ret sundt. Det er første gang, jeg har haft noget, der er så fint, at jeg gerne vil passe på det. Jeg elsker den tosomhed, vi har.«

Eller tresomhed. For to år siden fik parret nemlig hunden Milo, som stadig smelter Oliver Bjerrehuus' hjerte. Børn tænker han ikke på at skulle have med Sofie Amalie Elkjær Dahlberg.

»Det er kun hende, der gør det. Det er ikke sådan, at mine æggestokke er helt opsvulmede, og vi skal fyre nogle unger ud her i verden. Nu har jeg fire små soldater i forvejen, og man bliver smadret af at være skilsmisseforælder,« siger Oliver Bjerrehuus, der foruden de tre børn med Gunnvør Dalsgaard har sønnen Oscar med ekskonen Anna von Lindholm.

»Det er det fucking hårdeste i livet, når man ikke kan finde ud af det. Det føles som at få trukket sit hjerte ud gennem røven i slow motion. Det har skræmt mig. Men tanken om at lave en familie, hvor man er sammen om sine børn, lyder ret spændende.«

Og det tror han egentlig godt, han kunne med sin unge kæreste. Men det haster ikke.

»Bare det at have noget at stå op til, at have et hjem og noget kontinuitet – det er rigtig dejligt. Det har jeg aldrig haft før.«