»Det er meget mystisk. Men sådan kan det jo gå. Sådan er det med den digitale verden – man skal passe på. Men det var heldigvis ikke mig.«

'X Factor'-dommeren Oh Land har paraderne oppe, men hun griner også, da hun fortæller om den brøler, der afslørede hendes live-deltagere før tid, og som hun stadig finder meget mystisk.

I begyndelsen af februar, mens Five Chair Challenge kørte på tv, og deltagerne end ikke havde været på bootcamp, fik B.T. nys om, at der på Spotify var blevet oprettet tre playlister med de afslørende navne 'Kali X Factor', 'Ilona X Factor' og 'Nicklas X Factor', hvor der lå bud på sange til programmet.

Og hvis playlisterne talte sandt, kunne man derfor godt regne ud, hvem Oh Land senere ville tage med videre til liveshows.

Oh Land og hendes solister over 23 år, Kali, Ilona og Nicklas.
Oh Land og hendes solister over 23 år, Kali, Ilona og Nicklas. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Og det viste sig da også at holde stik, da 'X Factor'-dommeren i programmet sidste fredag kunne afsløre, at det var netop 34-årige Kaspar 'Kali' Andersen, 24-årige Ilona Mihaela Artene og 23-årige Nicklas Mietke, hun havde valgt som sine tre solister over 23.

B.T. har ikke selv set de omtalte playlister på Spotify, inden de blev fjernet, og ved derfor ikke, hvem der har oprettet dem, men Nanna Øland Fabricius, som Oh Land hedder i virkeligheden, bekræfter, at de har eksisteret.

Hun blev nemlig pludselig ringet op af en medarbejder på TV 2-produktionen.

»Jeg fik da lige et opkald om aftenen. 'Hey, er det din playliste?' 'Nej, det er det ikke, for jeg hedder biiiiiip på Spotify og har totalt private profiler',« siger Nanna Øland Fabricius.

Hun afviser også, at det er hendes kæreste, Adi Zukanović, som er en del af hendes 'X Factor'-hold, og som tv-seerne har set spille klaver under bootcamp-afsnittene, der har lavet listerne.

»Nej, det er ikke Adi. Jeg ved ikke, om det er nogen fra mit hold, men det er i hvert fald ikke mig eller Adi,« siger hun og fastholder, at hun ikke aner, hvem der har oprettet dem.

»Men det betyder jo ikke så meget, for der var ikke nogen numre på playlisten, som skal bruges i liveshows, så på den måde siger de ikke så meget andet end, hvad I ved.«

Hun vil til gengæld gerne vende historien på hovedet og adressere, at nogen overhovedet har gravet rundt på Spotify for at finde frem til listerne.

Alle årets deltagere.
Alle årets deltagere. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Det er også skørt, at nogen går ind og spionerer på den måde. Men sådan er det med et program, der får så meget opmærksomhed.«

Det er ikke første gang, Oh Land bliver en del af en afsløringsbrøler.

Sidste år kom hun til at afsløre årets dommertrio til Se og Hør, inden TV 2 havde meldt noget ud.

»Jeg fik en irettesættende e-mail af TV 2. Sådan kan det gå. Man skal ikke fortælle hemmeligheder til mig,« sagde hun i den forbindelse til B.T.