For to år siden var det værten Sofie Linde, der blev mor midt i det hektiske 'X Factor'-forløb. Og i år er det dommeren Oh Land, der kan afsløre en graviditet kort før liveshows.

»Der er nok en meget lille risiko for, at jeg skal føde under programmet. Så jeg har faktisk ikke snakket med Sofie om hendes tips og erfaringer, men det skal jeg da lige høre om,« siger Oh Land med et stort smil.

Nanna Øland Fabricius, som hun i virkeligheden hedder, har i forvejen sønnen Svend fra sit tidligere ægteskab med kunstneren Eske Kath.

»Han synes, det er spændende, men det er stadig abstrakt for ham. Men som udgangspunkt glæder han sig, for det er jo ret sejt at blive storebror.«

X Factor-vært Sofie Linde med dommerne, Ankerstjerne, Blachman - og Oh Land, hvis løse kjolevalg ikke ligefrem tiltrak opmærksomhed til hende voksende babybule.
X Factor-vært Sofie Linde med dommerne, Ankerstjerne, Blachman - og Oh Land, hvis løse kjolevalg ikke ligefrem tiltrak opmærksomhed til hende voksende babybule. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Da Svend kom til verden for fire år siden, arbejdede sangerinden efter eget udsagn helt indtil en time inden, hun gik i fødsel.

»Jeg håber ikke, det bliver lige så intenst denne gang. Jeg har en masse ting, jeg skal have overstået, så det er noget med at knibe ballerne sammen - helt bogstaveligt talt,« siger hun.

Nanna Øland Fabricius vil ikke ud med den præcise terminsdato, men fortæller, at hun og kæresten Adi Zukanović venter 'en sommerbaby'.

Og når 'X Factor' slutter med et brag til finalen 3. april, forventer hun ikke de store udfordringer ved at være gravid midt i det intense tv-forløb.

Nanna Øland Fabricius er dommer i X Factor for anden gang.
Nanna Øland Fabricius er dommer i X Factor for anden gang. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Men nu må vi se. Alt kan ske,« griner hun.

»Heldigvis har jeg ikke brækket mig så meget. Det gjorde jeg lidt sidst. Jeg har haft kvalme og sådan noget denne gang. Men det er heldigvis overstået nu.«

Hun kan dog godt mærke, at hun er mere træt, end hun plejer.

»Alt, der tager kræfter, gør én træt. Men det giver også energi, fordi det er drevet af passion. Lige nu har jeg bare kæmpe energi over, at vi er kommet til liveshows i 'X Factor' og kan se alt det, vi har arbejdet på,« siger Nanna Øland Fabricius til pressemødet på årets liveshows, hvor hun har iført sig en løs kjole, der bestemt ikke afslører en voksende babybule.

Trods 'X Factor' kan hun selvfølgelig ikke lade være med at tænke på den kommende baby, som altså bliver hendes første med musikeren Adi Zukanović.

Og især kønnet er de spændt på at få afsløret.

»Jeg vil gerne vide det! Jeg synes, der er nok overraskelser helt generelt ved at være gravid,« siger hun.

Den 34-årige sangerinde blev skilt fra Eske Kath i 2017 og bekræftede forholdet til Adi Zukanović i begyndelsen af 2019.