Danske Spil har givet deres bud på, hvem der kunne stå som den endelige vinder af dette års 'X Factor'.

Selvom det er ved at være seks sæsoner siden, det sidst er sket, mener de nemlig, at det sagtens kunne være en i den unge kategori, som løb med sejren. De fremhæver to navne blandt Thomas Blachmans deltagere.

Hvis man oddser på Blachman hos Danske Spil, får man sine penge to gange igen, hvis det er en af de unge solister, han vejleder, der vinder.

»Thomas Blachman har de seneste to sæsoner bevist, at han både kan udvikle sine deltagere fra show til show og vælge sangnumre, som appellerer til seerne,« lyder det fra odssansvarlig i Danske Spil Peter Emmike, som uddyber:

Alma Agger under sin optræden til Five Chair Challenge.
Alma Agger under sin optræden til Five Chair Challenge. Foto: Lasse Lagoni / TV 2
Vis mere

»Og i år har han desuden unge, talentfulde solister, der kan gå hele vejen.«

De tror altså på, at Blachman laver et hattrick.

Danske Spil vurderer, at to af Blachmans solister har særligt gode chancer for at klare den igennem hele programmet.

Det er den 20-årige Alma Agger fra Christianshavn og 15-årige Mathilde Caffey, som giver Blachman de gode odds. Hvis man sætter penge på en af de to unge deltagere, så får man sine penge henholdsvis tre en halv gange og seks gange igen.

Efter Blachman spår de hos Danske Spil Ankerstjerne til at være dommeren med de næstbedste vinderchancer. Han giver pengene 2,25 gange igen.

Hans sammensatte tomandsgruppe bestående af 19-årige Magnus Lasse Petersen fra Silkeborg og Aksel Skoldaa Kempf er også et stærkt bud på en vinder, hvis man skal stole på oddsene, for de giver nemlig ligesom Alma Agger pengene tre en halv gange igen.

Dommeren Oh Land, som har den svære kategori af solister over 23 år, giver til gengæld pengene seks gange igen. Det er dog ikke så nemt at lave odds for sangkonkurrencen, som det er så meget andet, forklarer man fra Danske Spils side.

»'X Factor' har tidligere haft sin helt egen dynamik, og det er utrolig svært på forhånd at vurdere, hvem der går hele vejen. Nerver kan påvirke deltagerne, dommerne kan komme på kant med hinanden, og seerne har det med at overraske,« lyder det fra Peter Emmike.