DR’s nye storsatsning ’LIVE! - Danmarks næste live-artist' har premiere fredag aften. Her er det hensigten, at underholdningsprogrammet skal løfte arven efter X Factor, der nu skal sendes på TV 2.

Men at dømme ud fra en række seeres dom over programmet på sociale medier, er der fortsat lang vej før, erstatningen når på omgangshøjde med forgængeren.

Flere finder programmet kedeligt, og på Twitter har flere seere under hashtagget #DRlive kritisereret programmet.

En skriver, at programmet »minder om et the-selskab, hvor vi mangler sukker til teen«.

Katrine Juel bakker op. Hun mener, at programmet, der, på trods af Lina Rafn som mentor, er decideret »røvsygt«.

En anden mener, at Danmarks Radios nye underholdnig-satsning minder om »verdens kedeligste skolekoncert«.

En Finn Berg er heller ikke overbevist:

Line Wollf benytter et klassisk Maude Varnæs-citat fra Matador og går i seng.

Mens en masse seere hagler LIVE! ned, er andre irriteret over programmets app, som bruges til at stemme på artisterne. Flere mener ikke, den fungerer optimalt.

”Beklageligt, at DR sender Live-program, hvor afstemningen på iPhone slutter, før den pågældende er gået i gang med sin optræden. Det skal nævnes, at jeg ser tv via internet i københavnsområdet Østerbro,” skriver seeren Flemming i en besked til B.T.

Også på Twitter har flere tilkendegivet, at de har haft problemer med appen. Nogle oplever, at afstemningsresultatet slutter, før den pågældende artist er gået af scenen.

Kasper Snæver skriver:

Det nye underholdsningsprogram skal finde Danmarks næste store live-artist. De to mentorer, rock-mama Sanne Salomonsen og Lina Rafn, skal sammen med seerne være med til at afgøre, hvem artisten bliver. Ifølge DR skal programmet hylde den fantastiske live-optræden og de store publikumsoplevelser.

'LIVE! - Danmarks nye live-artist' kan ses hver fredag aften klokken 20 på DR1.