Botox og såkaldte fillers har i flere år været et velkendt værktøj i kampen mod rynker og andre ældningstegn.

Men dr. Leif Rogers, der er en efterspurgt plastikkirurg i Beverly Hills, hvor han behandler mange stjerner, tager gerne andre midler i brug, når hans patienter kommer til ham med drømmen om et yngre udseende. Det lyder måske makabert, men det produkt, han er mest begejstret for, er baseret på fedtvæv fra afdøde mennesker.

»Ja, for at sige det, som det er, er Reneva udvundet af væv fra donerede menneskelig,« lyder det fra dr. Leif Rogers, der blandt andet bruger produktet som alternativ til fillers.

»Når vi bliver ældre, mister vi gerne volumen i især kinderne og under øjnene, så det er derfor, mange gerne vil have sprøjtet noget ind, der øger fylden, da det kan få os til at fremstå yngre,« forklarer dr. Leif Rogers, der behandler flere store stjerner, som han dog ikke kan nævne ved navn.

Mens fillers kun er effektive i en begrænset periode, holder fedt længere. Dr. Leif Rogers forklarer, at når man sprøjter fedt ind, dør omkring 50 procent af fedtcellerne med tiden, mens resten består for bestandigt.

Man bruger derfor ofte fedt fra en fedtsugning på eksempelvis lårene eller taljen til at skabe fylde andre steder på kroppen – måske i ansigtet, på numsen eller i brysterne. Det kaldes fat crafting og er også et meget brugt indgreb på dr. Leif Rogers klinik.

Men ifølge Beverly Hills-lægen er der særlige fordele ved produktet, der er udvundet af afdøde menneskers væv. Med sit høje indhold af collagen og vækstfaktorer stimulerer det patienten til selv at udvikle fedtceller.

Det kan derfor bruges på folk, der ikke har fedt nok på kroppen til at få foretaget tilstrækkeligt fedtsugning, hvis de vil have mere fylde andre steder. Derudover bruger dr. Leif Rogers det gerne på patienter, der kun har brug for at få indsprøjtet mindre portioner og derfor ikke behøver en fedtsugning først.

Dr. Leif Rogers er en populær plastikkirug i Beverly Hills.
Dr. Leif Rogers er en populær plastikkirug i Beverly Hills.
Vis mere

»Hvis man bare skal have lidt fylde i kinderne, og patienten ikke har planer om en fedtsugning, er Renuva også helt perfekt,« forklarer han.

I fortyndet form bruger han filler-alternativet til at forbedre hudens elasticitet og overflade.

»Jeg havde en patient, hvor jeg ved et kirurgisk indgreb havde løftet hendes halshud. Omridset, det vi kalder contouring, af hendes hals og hendes profil så fantastisk ud, men huden var ligesom crepe-papir, så vi sprøjtede fortyndet Renuva ind under hudlaget. Det virkede nærmest helt mirakuløst,« fortæller en tydeligvis begejstret dr. Leif Rogers, som er den læge i USA, der indkøber og bruger mest af midlet på sine patienter.

Endnu er midlet, der er baseret på væv fra afdøde, kun godkendt til behandling på det amerikanske marked.