Forbrugerprogrammet 'Kontant' vender tilbage til DR. Det sker 23. april, hvor den nye vært Jacob Kragelund vil tage seerne med endnu længere ind i historierne.

Han fortæller nemlig i en pressemeddelelse, at programmet vil blive et kvarter længere, så man kan komme i dybden med de problemer, de tager op.

»Vi behandler stadig én sag i hvert program, men ved at have lidt bedre tid, håber vi også, vi kan bringe dem et stykke videre,« siger Jacob Kragelund.

Den kommende vært har arbejdet for TV2 de sidste fire år, men nu vender han tilbage DR, hor han har arbejdet tidligere. Nu fortæller han om programmet:

»Vi har nogle meget aktive brugere, og på redaktionen modtager vi omkring 5000 henvendelser om året. Det er nogle af de henvendelser, vi tager op og følger helt til dørs, siger han og fortsætter:

»Nogle gange er det folk, der er blevet snydt. Andre gange er det tidligere ansatte i et firma, som kommer til os, fordi de mener, at noget ikke kørte ordentligt eller foregik lidt gedulgt.«

Første program i denne sæson kommer til at handle om opladere til mobiltelefoner, som bryder i brand.

Og det er ikke små afsløringer, man kan se i programmet.

I 'Kontant' tester de nemlig en række af de opladere, som danskerne kan købe i deres elektronikforretninger, og det viser sig, at over halvdelen udgør en brandfare.

Desuden møder man en familie, hvis hjem brændte ned, fordi en mobiltelefonoplader brød i brand midt om natten. Værten fortæller, at han ser frem til at afsløre ting i programmet.

Jacob Kragelund er ikke fremmed overfor forbrugerstoffet. Han har nemlig været vært på programmer som  ’Rabatten’, ’Rene ord for pengene’ og ’Konsum’.

De nysgerrige seere. som gerne vil være klogere på, hvilken risiko som mobiltelefonopladere udgør, kan se programmet tirsdag 23. april klokken 20.45 på DR1. Det vil i fremtiden komme til at være næsten tre kvarter, hvor det tidligere varede lige under en halv time.