Den nye komediefilm 'Vildmænd' med Rasmus Bjerg får udskudt sin premiere.

Det sker, da dele af filmens handling har stor lighed med den tragiske hændelse, som onsdag udspillede sig i Norge.

»På baggrund af den tragiske hændelse i går i Norge og i respekt for de pårørende, har vi i Nordisk Film truffet beslutning om at udskyde premieren på 'Vildmænd',« skriver Nordisk Film.

»Vi vil gerne understrege, at de ligheder der er mellem filmen og gårsdagens tragedie er helt tilfældige. Men vi vil gerne prioritere, at der bliver bedre tid til at bearbejde tragedien, før det bliver muligt for et dansk publikum at opleve filmen i biografen. Vi vil nu kigge på premierekalenderen og inden for de kommende dage lægge os fast på en ny premieredato, som derefter vil blive meldt ud.«

Her ses plakaten til filmen, hvor Rasmus Bjergs karakter står i et supermarked med sin bue og pil.
Her ses plakaten til filmen, hvor Rasmus Bjergs karakter står i et supermarked med sin bue og pil.
Vis mere

Filmen handler om familiefaren Martin, der flygter for dagligdagslivet for at leve som en vildmand i de norske fjelde. Her jager han blandt andet med bue og pil.

Fem mennesker blev onsdag dræbt i den norske by Kongsberg, hvor en 37-årig dansk mand om aftenen skød et antal mennesker med bue og pil i et supermarked.

Manden er anholdt og sigtet i sagen, hvor han nu venter på at blive vurderet af retspsykiatriske sagkyndige.

Udover Rasmus Bjerg spiller også Zaki Youssef, Sofie Gråbøl, Marco Ilsø, Jonas Bergen og Bjørn Sundquist med i den nu udskudte film.

Filmen skulle have haft premiere 11. november.