»Det var da mega surrealistisk at stå der. Det er jo noget af et ansvar at få lagt i hænderne.«

Annemette Staal er en af DRs nye eksperter i den nye sæson af det populære matchmaking-program 'Gift ved første blik'.

Som mange andre har den 32-årige adfærdspsykolog fulgt nysgerrigt med, når DR i seks sæsoner har forsøgt at matche singler med hinanden, så da hun i foråret mødtes med de andre eksperter og udvalgte årets fem nye håbefulde par, var det vildt pludselig at være en del af eksperimentet.

»Vi står jo på en måde med andres liv i hænderne. Det syntes jeg var en stor ting, og det var en opgave, vi alle tog meget seriøst,« fortæller Annemette Staal, der som adfærdspsykolog i 'Gift ved første blik' blandt andet var rundt og besøge 28 potentielle deltagere, inden de endelige par blev dannet.

Annemette Staal.
Annemette Staal. Foto: DR
Vis mere

»De var alle så håbefulde og bad til, at de blev valgt. De inviterede mig ind i deres hjem, og så skulle jeg finde ud af, hvem de var. I den forbindelse følger der et stort ansvar for, at de skal have en god oplevelse med det,« forklarer Annemette Staal.

Selve pardannelsen, som man ser i en nedklippet udgave i første afsnit af 'Gift ved første blik', husker hun som en to dage lang diskussion mellem hende, 'Gift ved første blik's faste ekspert, Gert Martin Hald, og programmets anden nye ekspert, psykolog Jacob A. Cornett.

»Det var da ret intens. Jeg havde besøgt dem alle, Gert havde ikke mødt dem, men havde deres svar på 500 forskellige spørgsmål, ligesom Jacob også havde haft samtaler med dem, så det var til tider en diskussion, men vi endte med at blive helt enige.«

I tidligere sæsoner har det været en stor udfordring for flere af deltagerne, at de bor i hver sin ende af landet. I denne sæson har man blandt andet sat Pernille fra Horsens sammen med Michael fra Rudkøbing på Langeland.

De ti deltagere i den syvende sæson af 'Gift ved første blik'.
De ti deltagere i den syvende sæson af 'Gift ved første blik'.
Vis mere

Det er heller ikke helt optimalt, erkender Annemette Staal.

»Vi diskuterede det meget, for det er bare en kæmpe udfordring. Alle deltagere får lov til at skrive de her 'dealbreakers' – at man fx vil have maks. 150 kilometers kørsel til arbejdspladsen. Der holdt vi os lige på grænsen i forhold til Pernilles 'dealbreaker'. Her opvejede det, at de matchede så godt på interesser og drømme.«

For Annemette Staal er det første gang, at hun selv medvirker fast i et tv-program.

Hun har tidligere lavet radio og har blandt andet medieerfaring, fra da hun sidste år udgav en bog om hverdagsnudging, så hun har det helt fint med nu at komme ud til en masse mennesker på landsdækkende tv.

»Det tror jeg bare bliver spændende, og så har jeg følt mig godt hjulpet på vej af et sødt produktionshold, hvor vi bare har grint ad, at jeg lidt er rookie på det område.«

Til daglig bor Annemette Staal i Aarhus, hvor hun netop er gået på barsel, da hun venter sit og kærestens andet barn.

Hun er endnu ikke selv gift, men vil gerne og tilføjer med et grin:

»Du må gerne skrive, at min kæreste godt lige må tage sig sammen.«

Udover Annemette Staal og Jacob A. Cornett er livsstilsekspert Julia Lahme en del af det nye eksperthold i efterårets udgave af 'Gift ved første blik'.