Snart er det slut med The Ellen DeGeneres Show.

I 19 år har den i dag 64-årige Ellen DeGeneres været vært på det amerikanske comedy talkshow.

Allerede sidste år meldte hun ud, at denne sæson ville blive hendes sidste. Nu er slutdatoen officiel.

Den 26. maj sætter komikeren og talkshow-værten sig for sidste gang i sin sofa sammen med aktuelle gæster. Det skriver Ellen DeGeneres selv på Instagram.

Ud for et sammenklip af nogle af de mere end 2.000 afsnit, hun gennem tiden har optaget skriver hun:

»Jeg kommer til at savne dette.«

Allerede sidste år forklarede hun sin beslutning om at stoppe sådan her:

»Når du er en kreativ person, har du brug for konstant at blive udfordret. Og hvor godt dette show end er, og hvor sjovt det end er, er det bare ikke en udfordring mere,« sagde hun til mediet Hollywood Reporter.

Tv-vært Ellen DeGeneres har vundet utallige priser for sit 19 år gamle show. Foto FREDERIC J. BROWN / AFP
Tv-vært Ellen DeGeneres har vundet utallige priser for sit 19 år gamle show. Foto FREDERIC J. BROWN / AFP Foto: FREDERIC J. BROWN
Vis mere

Men der er nok flere forklaringer på, hvorfor det ikke længere er så sjovt, som det var engang.

Selvom showet i mange år har været blandt amerikanernes foretrukne tv-shows, og har vundet utallige priser, har både værten og showet de seneste år oplevet massiv modstand.

Forrige år røg den ellers så populære tv-personlighed ud i et stormvejr, da flere medier beskrev et nærmest giftigt arbejdsmiljø omkring showet.

Efter en intern undersøgelse forlod tre topproducere talkshowet, efter de var blevet anklaget for mobning, racisme og sexchikane.

Det fik Ellen DeGeneres til at gå ud med en offentlig undskyldning til sine medarbejdere, hvor hun blandt andet sagde, at hun ‘ikke var perfekt’.

»Jeg har fundet ud af, at der skete ting her, der aldrig skulle være sket. Jeg tager det meget alvorligt. Og jeg vil gerne sige undskyld til de mennesker, der var påvirket af det,« sagde hun dengang.