Vi skal snart sidde klistret til tv-skærmen igen, når ‘X Factor’ ved årsskiftet er tilbage i fjernsynet med den 15. sæson af programmet. I dag blev de tre dommere afsløret.

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at Thomas Blachman er en af dem. Han har været med i samtlige sæsoner – på nær sæson tre.

Han sagde under pressemødet fredag eftermiddag, hvor dommerne blev afsløret, at han nærmest ser det som en selvfølge, at han er dommer i programmet. Det regner han også med, at B.T.s læsere gør.

»Der er sikkert 85-90 procent, som vil sige, det er en selvfølge,« sagde den 58-årige jazzmusiker, der var dommer for første gang i 2008.

Der var højt humør blandt de nye dommere.
Der var højt humør blandt de nye dommere. Foto: Philip Davali
Vis mere

Desuden kommer vi til at se 29-årige DJ Martin Jensen i dommerstolen igen. Han var også med i sidste sæson. Det bliver altså hans anden sæson, selvom han tidligere har udtalt, at han ikke regnede med endnu en.

»Det har været ekstremt lærerigt, og jeg har fået nogle gode venner, men jeg håber stadig, at verden er åben til næste år, så vi kan komme ud at feste, og jeg kan flyve verden rundt og spille shows, for det er det, jeg er bedst til,« sagde han til B.T. i april.

Han fortæller på dagens pressemøde, at han simpelthen har ombestemt sig. Da det kom på afstand, savnede han alligevel dommerstolen.

Om det kan handle om en højere løn, vides ikke. Dog sagde han i april, at flere penge kunne være et trækplaster.

Thomas Blachman er igen, igen dommer i 'X Factor'.
Thomas Blachman er igen, igen dommer i 'X Factor'. Foto: Philip Davali
Vis mere

Sammen med Thomas Blachman kan han nemlig fortælle, at en ny sæson som dommer muligvis fører til en højere løn.

»Hvis du synes, du har gjort et godt job, så vil du vel også tage dig betalt for det. Men det er min manager, der står for det,« sagde han med et glimt i øjet.

»Jeg har haft en beskeden lønudvikling hvert år. Også i år,« lød det fra Thomas Blachman.

Til sidst blev det afsløret, at den 36-årige sanger Kwamie Liv skal være den tredje dommer. Hun er aldrig set i dommerstolen før, men hun er allerede faldet godt til.

Martin Jensen vil ikke afsløre, om han har fået en lønstigning i år.
Martin Jensen vil ikke afsløre, om han har fået en lønstigning i år. Foto: Philip Davali
Vis mere

»De to andre dommere er så søde, og de har givet mig en masse kærlige ord med på vejen. Det bedste råd, de har givet, er nok bare, at jeg skal være mig selv,« sagde hun under pressemødet.

Kwamie Liv er den nye dommer, og der er jo tradition for, at hver dommer har en kategori – de unge, 23+ og grupper – som de særligt gerne vil have. Men det har hun ikke.

»Jeg håber bare, jeg får nogle mennesker, der har lyst til at være der, er engageret, er drømmende og har visioner,« lød det.

Kwamie Liv er en dansk-zambisk sangerinde og sangskriver, der bor i København. Hun udgav i 2014 sin første EP ‘Lost in the girl’, som hurtigt blev populær.

Kwamie Liv glæder sig meget til at komme i gang med at optage liveshow.
Kwamie Liv glæder sig meget til at komme i gang med at optage liveshow. Foto: Philip Davali
Vis mere

I 2015 spillede hun på Roskilde Festival, og året efter blev hendes EP nomineret i kategorien ‘Bedste album’ under Danish Music Awards.

Det ikke første gang, man ser hende på TV 2. Hun var nemlig med i programmet ‘Toppen af poppen’ i 2019.

Og så er det selvfølgelig Sofie Linde, der er vært igen i år.