Udover en app, der ikke virkede, vil Melodi Grand Prix 2023 blive husket for særligt én anden ting. Nemlig mysteriet om vinderen Reileys alder.

Nu er der endelig nyt i dén sag, skriver Se og Hør.

Da DR i januar offentliggjorde årets otte Melodi Grand Prix sange, og ikke mindst kunstnerne bag, undlod DR at oplyse alderen på Rani (Reiley) Petersen.

Google mente dog at vide, at den færøske sanger er født i 2002, et rygte sangeren selv har understøttet ved på TikTok at dele et billede af sig selv som lille med teksten: 'Det hele startede i 2002'.

Reiley, der optrådte med sangen 'Breaking My Heart' ved Dansk Melodi Grand Prix 2023 i Arena Næstved lørdag den 11. februar 2023.
Reiley, der optrådte med sangen 'Breaking My Heart' ved Dansk Melodi Grand Prix 2023 i Arena Næstved lørdag den 11. februar 2023. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Den alder havde han derfor – ifølge flere medier – i dagene efter konkurrencen, indtil han selv pustede liv i mysteriet ved at sige følgende til B.T.:

»I’m ageless. Jeg har ingen alder. Jeg er ligesom Peter Pan.«

Det fik B.T. til at sætte alt ind på at opklare mysteriet og kort efter kunne vi afsløre – at sagen var speget:

På Wikipedia stod sangerens fødselsdag opgjort til den 24. november 2002, men den dato blev siden ændret. På musikmediet Last.fm var det den på 3. juli 2000, en dato som  sangerens indonesiske pladeselskab også sidste år understøttede med en fødselsdagshilsen på Twitter.

Mens det i de færøske medier derimod flere gange op til årets musikkonkurrence blev oplyst, at sangeren er 25 somre gammel. En alder der understøttes af et gammelt billede af Reiley i en skolevogn med sit nyerhvervede kørekort.

Zoomer man ind på billedet kan man se, at Reiley er født den 24/11-1997 og derfor er 25 år.

14 dage efter Melodi Grand Prix indrømmer DR nu overfor Se og Hør, at sangeren er noget ældre, end først antaget.

»Der har altid floreret mystik omkring Reileys alder. Label bekræfter nu, at han er 25 år,« siger DR's kommunikationsrådgiver Cecilie Vittrup Flensborg til mediet.