En norsk sæson af det populære realityprogram 'Paradise Hotel' bliver nu fjernet fra Viaplays streamingtjenester.

Det sker som følge af, at en tidligere deltager fra den pågældende sæson er blevet kendt skyldig i voldtægt af en mindreårig pige.

Det skriver NRK, der ligeledes kan berette, at den dømte realitykendis er Markus Nikolai Grønborg, som vandt programmets sæson 14, der blev sendt i sommeren 2021.

Den i dag 23-årige nordmand er blevet idømt fire år og fem måneders fængsel for voldtægten, der fandt sted i juli 2019 mod en dengang 14 år gammel pige.

Udover fængselsdommen skal Markus Nikolai Grønborg betale 170.000 norske kroner i erstatning til sit offer, som han ifølge dommen også slog i ansigtet mindst to gange undervejs.

Realitystjernen har hele tiden nægtet sig skyldig i sagen, og hans forsvarsadvokat, Tor Haug, udtaler, at de derfor vil anke kendelsen.

»Min klient holder fast i det, han hele tiden har hævdet. Han har ikke haft nogen form for seksuel interaktion med den forurettede,« siger advokaten.

Sagen har løbende tiltrukket sig stor opmærksomhed i Norge, fordi Markus Nikolai Grønborg allerede var tiltalt for voldtægt, da han medvirkede i 'Paradise Hotel'.

Ifølge produktionen skyldtes det dog, at Markus Nikolai Grønborg løj for dem under castingen. Noget, som realitydeltageren da også efterfølgende har indrømmet.

»Jeg vidste, jeg ikke havde gjort noget, så jeg løj, fordi jeg ville være kendt og leve livet,« sagde han ifølge Nettavisen i december 2021.

Den nordiske programdirektør for NENT, Kenneth Kristensen, bekræfter over for NRK, at Viaplay i kølvandet på dommen vil fjerne den pågældende sæson af 'Paradise Hotel'.

»Da sagen drejer sig om forhold, der er sket, før vedkommende var deltager i en af vores realityproduktioner, har vi ikke nogen kommentarer til selve dommen, udover at vi er dybt rystede over det, som er kommet frem i retten,« udtaler han.