Hvis du har set dette års Zulu Comedy Galla show, så du nok også den læderjakke med over ti påmonterede gummipenisser, som komiker, vært på showet og vinderen af prisen for årets komiker Nikolaj Stokholm var iført undervejs.

Nu viser det sig, at ideen til den sketch ikke var så original, som man skulle tro – og hverken TV 2 Zulu eller Nikolaj Stokholm havde spurgt om lov til at bruge den. Det kan Frihedsbrevet fortælle.

Selv den måde, sketchen er udført på, er kopiret fra en sketch, den australske komiker Sam Simmons lavede i 2020.

Woody Entertainment, ansvarlig for produktionen af Zulu Comedy Galla, forklarer til Frihedsbrevet, at man har lånt »et element«, og at man ikke spurgte om lov, fordi man mener at have set jakken, før Sam Simmons havde den på i 2020.

Nikolaj Stokholm var vært ved Zulu Comedy Galla 2021.
Nikolaj Stokholm var vært ved Zulu Comedy Galla 2021. Foto: Per Arnesen / TV2
Vis mere

Mediet har også talt med Sam Simmons, der blev spurgt, om det er normalt, at komikere tager lidt fra hinandens shows:

»Ja, engang var det sådan, tror jeg. Men i dag bliver man opdaget med det samme ligesom denne penisjakke-stjælende taber.«

Dog siger han også, at han ikke har patent på peniskjakker, og det lyder ikke som om, han har planer om at gå videre med sagen.

Sam Simmons bliver først hørt i sagen nu, men allerede dagen efter showet gjorde en anden komiker og tv-vært opmærksom på penis-jakkesketch-tyveriet.

Mandag aften deler Jonatan Spang et tweet, hvor han har sat et billede af hver komiker i læderjakken med gummipenisser ved siden af hinanden.

Der er det tydeligt at se, at jakken fra Zulu Comedy Galla showet, der blev sendt på tv søndag aften, er stærkt inspireret af Sam Simmons i showet 'Last One Laughing Australia'.

B.T. har forsøgt at få fat på Nikolaj Stokholm uden held.