Lyt til artiklen

Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas er efterhånden vant til at se sig selv på det store filmlærred, men nu skal den garvede skuespiller også vænne sig til at se sin datter gå i hans fodspor. 11-årige Gerda Lie Kaas springer nemlig ud som skuespiller i den kommende film ’Vildheks’, og det er noget, der gør faren glad.

»Jeg er super stolt. Jeg er virkelig stolt. Jeg synes, det er fantastisk, at hun gør det. Jeg synes, det er helt fantastisk, at hun har fået muligheden,« siger Nikolaj Lie Kaas, da B.T. møder ham onsdag aften på den røde løber til publikumsfilmprisen Svend-prisen i Svendborg.

Når man har en far, der er en af landets største stjerner, kunne man fristes til at tro, at Nikolaj Lie Kaas måske havde hjulpet sin datter lidt på vej. Men sådan forholder det sig faktisk ikke.

»Hun har kørt det helt selv. Jeg har ikke haft noget med det at gøre, så jeg er meget stolt,« forklarer den 45-årige skuespiller.

Her er Gerda Lie Kaas (til højre) i en noget yngre udgave på den røde løber ved premieren på 'H.C. Andersen' i Tivoli med familien.
Her er Gerda Lie Kaas (til højre) i en noget yngre udgave på den røde løber ved premieren på 'H.C. Andersen' i Tivoli med familien. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Faktisk kører datteren projektet så selvstændigt, at hun ikke engang har villet lade sin far se filmen ’Vildheks’, der er en filmatisering af Lene Kaaberbøls eventyrroman af samme navn.

»Jeg har ikke fået lov til at smugkigge. Hun vil ikke have, jeg ser den. Hun vil gerne lige have, jeg venter, indtil hun selv konsumerer den,« siger Nikolaj Lie Kaas.

Sonja Richter spiller heksemoster til Gerda Lie Kaas i 'Vildheks'.
Sonja Richter spiller heksemoster til Gerda Lie Kaas i 'Vildheks'. Foto: Tine Harden
Vis mere

’Vildheks’ har premiere den 11. oktober, og få dage forinden har Nikolaj Lie Kaas selv premiere på sin seneste film, filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bestsellerroman ’Journal 64’.

Filmen er samtidig sidste gang, Nikolaj Lie Kaas indtager rollen som Carl Mørch, da hans kontrakt kun lyder på fire film i rollen.

»Det er vemodigt, men også noget, vi havde vidst fra starten: at vi havde fire film, og det var det. Så vi er meget glade, ringen er sluttet, og hvis man ser den sidste film, tror jeg, man kan se, at vi er færdige på en vellykket måde,« siger Nikolaj Lie Kaas, der i går var på den røde løber med sin kollega fra filmen, skuespilleren Fares Fares, der spiller rollen som Assad i ’Journal 64’.