Øverst kan du se det første klip fra filmen 'Vildheks'.

Tidligere på året blev det annonceret, at Nikolaj Lie Kaas' datter, Gerda Lie Kaas, skal spille hovedrollen i eventyrfilmen 'Vildheks', og nu er det første klip fra filmen offentliggjort.

I klippet ser man 11-årige Gerda Lie Kaas i rollen som Clara, der vågner op i sin heksemosters hus midt ude i skoven omgivet af dyr. En hund i sengen, en hane på køkkenbordet og en ugle, der kommer flyvende ind gennem vinduet.

'Vildheks' er baseret på den populære forfatter Lene Kaaberbølls eventyrserie af samme navn og handler om 12-årige Clara, der egentlig lever et almindeligt liv, indtil hun en dag bliver bidt af en kat og får voldsom kattefeber.

Her er Gerda Lie Kaas (til højre) i en noget yngre udgave på den røde løber ved premieren på 'H.C. Andersen' i Tivoli med familien.
Her er Gerda Lie Kaas (til højre) i en noget yngre udgave på den røde løber ved premieren på 'H.C. Andersen' i Tivoli med familien. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Efterfølgende beslutter hendes mor, at hun skal bo hos sin moster Isa, der er en vildhekst og lever midt ude i skoven omgivet af dyr, og langsomt finder Clara ud af, at hun også selv er en vildheks og altså ikke en helt almindelig pige alligevel.

'Vildheks' er Gerda Lie Kaas' første filmrolle, og derudover ses den danske skuespillerinde Sonja Richter i rollen som moster Isa, og navne som Signe Egholm Olsen ('Borgen', 'Nordkraft') og Kirsten Olesen ('Matador') er også at finde på rollelisten.

Sonja Richter spiller heksemoster til Gerda Lie Kaas i 'Vildheks'.
Sonja Richter spiller heksemoster til Gerda Lie Kaas i 'Vildheks'. Foto: Tine Harden
Vis mere

Filmen er produceret af Good Company Films og instrueret af Kaspar Munk, der blandt andet har instrueret flere afsnit af 'Herrens Veje', 'Bedrag' og julekalenderen 'Tidsrejsen'.

Det er ikke første gang, at Lene Kaaberbølls bøger er blevet vakt til live på det støre lærred. Første del af forfatterens successerie 'Skammerens datter' blev filmatiseret i 2015 med kendte navne som Søren Malling, Jakob Oftebro, Roland Møller og Peter Plaugborg i de bærende roller. Efterfølgeren 'Slangens gave' er allerede på vej og forventes at have premiere i starten af 2019.

'Vildheks' har premiere den 11. oktober i hele landet.