456 desperate og gældsramte personer, som kæmper for livet – og en masse penge – i en række børnelege.

Det er det overordnede plot i Netflix-hittet 'Squid Game', som på overraskende vis har taget seere i hele verden med storm.

Nu bliver den sydkoreanske serie og skaberen bag, 50-årige Hwang Dong-hyuk, beskyldt for plagiat. Det skriver Independent.

Således skriver en lang række brugere på især Twitter, at visse scener i 'Squid Game' har overraskende mange ligheder med den japanske film 'As The Gods Will' fra 2014.

På det sociale medier er der de sidste par dage blevet delt flere billeder fra henholdsvis serien og filmen, som viser, hvordan visse elementer og greb minder umiskendeligt meget om hinanden.

Det er især første scene af den blodige og voldelige serie, som, nogle folk mener, er plagieret.

Her skal deltagerne deltage i børnelegen 'rødt lys/grønt lys', som er den første af i alt seks dødbringende konkurrencer. Legen går ud på, at deltagerne på tid skal løbe fra den ene ende af legepladsen til den anden.

De må dog kun bevæge sig, når lyset er grønt, og hvis de kommer til at bevæge sig så meget som en millimeter, når lyset er rødt, bliver de skudt og dræbt på stedet.

'Squid Game'-instruktør Hwang Dong-hyuk har erkendt, at der er ligheder mellem de to produktioner.

Han udtaler dog alligevel, at han ikke mener, at kritikken mod ham er retfærdig.

»Det er sandt, at det første spil minder om hinanden, men derefter kan de to produktioner ikke sammenlignes,« siger han og fortsætter:

»Jeg har arbejdet på 'Squid Game' siden 2008 eller 2009, og allerede dengang havde jeg bestemt mig for at 'rødt lys/grønt lys'-spillet skulle være med.«

Instruktøren påpeger endvidere, at filmen 'As The Gods Will' blev skrevet i 2010, hvilket altså – ifølge ham – er efter, han begyndte at arbejde på 'Squid Game'.

»Jeg bryder mig ikke om at tage fuld ejerskab over historien, men hvis jeg absolut skal sige det, så vil jeg gerne sige, at jeg mener, at jeg gjorde det først.«