Flere og flere danskere falder fra.

I de gode gamle dage sad over en million danskere klar foran fjernsynet fredag aften for at se 'Vild med dans', men i år ser man ud til at nå et foreløbigt lavpunkt.

Først blev premiereudsendelsen den 9. september med 648.000 seere den mindst sete premiere i programmets historie.

Nu er vi halvvejs igennem sæsonen, og efter fem programmer er der ifølge analysebureauet Nielsen 'kun' 640.000 danskere, der i gennemsnit ser med live om fredagen.

Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen er værter på årets udgave af 'Vild med dans'.
Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen er værter på årets udgave af 'Vild med dans'. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

TV 2 kan trøste sig med, at 'Vild med dans' stadig er TV 2s mest sete program, og at det slår DRs fredagsunderholdningsshow 'Alle mod 1', men historisk set har der aldrig været færre seere.

'Vild med dans' toppede allerede tilbage i efteråret 2005, da skuespiller David Owe og hans dansepartner, Vickie Jo Ringgard, vandt den anden udgave af 'Vild med dans'.

Dengang sad der ifølge Gallup ugentligt 1,4 millioner danskere og fulgte med i sæsonen, der ud over David Owes sejr blandt andet huskes for Thomas Evers Poulsens plads i dommerpanelet og Birthe Kjærs afbud halvvejs, da hun fik en blodprop i hjertet.

Flow-tv har som bekendt været nedadgående i flere år, og vi skal da også tilbage til 2015 og sæson 12, da skuespiller Ena Spottag vandt, for at finde en sæson med over en million seere i gennemsnit.

David Owes sejr i 'Vild med dans' tilbage i 2005 er stadig den mest sete sæson.
David Owes sejr i 'Vild med dans' tilbage i 2005 er stadig den mest sete sæson. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Analysebureauet Nielsen udgiver hver uge seertal for både live-seening og medfølgende streaming online.

Medregner man den seneste streamingopgørelse steg den seneste omgang 'Vild med dans' med 54.000 seere, så 668.000 danskere i alt så udsendelsen fra den 30. september.

Herunder kan du høre seneste udgave af B.T.s podcast 'Det vi taler om':