Det har ellers kun gået opad for 'Løvens hule'-virksomheden Ditur.

Men for første gang siden stiftelsen i 2014 er den positive kurve knækket for urforretningen, der har løverne Jesper Buch og Jacob Risgaard med i folden.

Det viser det nye årsregnskab for Ditur, som Ownr har trukket for B.T.

Årets resultat er hele 13 gange lavere end året forinden.

'Løvens hule'-virksomheden får et overskud på blot 1,45 millioner kroner for 2022, mens de året forinden kunne hive hele 19,3 millioner kroner hjem.

Ditur kan således fremvise deres dårligste resultat siden 2018.

De to tvillinger bag den aarhusianske virksomhed, Mikkel og Kasper Dissing, skriver selv i ledelsesberetningen, at det nye 'resultat er lavere end forventet'.

Brødrene ser dog millionnedgangen som et symptom på en generelt presset detail- og internethandel.

'Stigende energipriser og inflation har påvirket efterspørgslen, ligesom flere virksomheder i branchen har arbejdet på at nedbringe deres varelagre,' skrives det i ledelsesberetningen.

Samtidig med denne generelle udvikling har Ditur vækstet deres omsætning ved at blandt andet at starte op på 'nye markeder og forretningsben'.

'Den øgede omsætning i et marked præget af en lavere efterspørgsel har resulteret i en forventet lavere indtjening for året,' forklares det.

Bruttofortjenesten for Ditur er da også gået mere end 10 millioner kroner ned, så virksomheden omsat for 28 millioner kroner i 2022.

Kasper og Mikkel Dissing er stiftere og direktører i Ditur, som i 'Løvens hule' fik investorerne Jesper Buch og Jacob Risgaard med.
Kasper og Mikkel Dissing er stiftere og direktører i Ditur, som i 'Løvens hule' fik investorerne Jesper Buch og Jacob Risgaard med. Foto: DR
Vis mere

Samtidig er personaleomkostningerne steget betydeligt i urforretningen, der i perioden har fordoblet antallet af ansatte til omkring 80 medarbejdere.

Året forinden brugte 'Løvens hule'-tvillingerne således knap 14 millioner på løn og lignende til deres ansatte, mens udgifterne til den voksende personalestab i 2022 lød på knap 21,6 millioner kroner.

Det skuffende resultat for Ditur har ligeledes kunnet mærkes på egenkapitalen, der er dykket med mere end 7 millioner kroner, så der nu er under 31 millioner på kistebunden.

Dog har 'Løvens hule'-virksomheden ikke mistet modet, når det kommer til at vende kurven i det igangværende regnskabsår.

I årsrapporten skrives det, at Ditur forventer et positivt resultat på op mod 10 millioner kroner i år – på trods af lignende udfordringer som dem, der påvirkede det seneste resultat. 

Foruden tvillinge-direktørerne, Mikkel og Kasper Dissing, sidder også 'Løvens hule'-investoren Jacob Risgaard i bestyrelsen.

Han blev en del af Ditur gennem 'Løvens hule', hvor man i starten af 2020 kunne se ham og 'Løvens hule'-veteranen Jesper Buch investere i virksomheden.

Jesper Buch er fortsat med i ejerkredsen, ligesom blandt andet også Danmarks rigeste mand, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, kan findes blandt de ultimative ejere.