2020 går over i historien – og ikke for det gode. Tv-vært Natasja Crone beskriver året, hvor der blev 'trykket på den kollektive pauseknap', sådan her:

»Ulykken har været smurt tyndt ud over hele året. Man kunne sprælle i nettet, men man kunne intet gøre ved det. Det har været et år i mol – som dog slutter lidt mere i dur med løfter om vaccinen.«

Nogle ting har hun savnet mere end andre. Men én bestemt forandring er hun coronaen taknemmelig for. Den vender vi tilbage til.

Skal Natasja Crone beskrive sit år med ét ord, er det ordet 'hjemme', der først falder hende ind:

Natasja Crone glæder sig, til hun igen kan se fodbold på stadion. Foto TV 2/ Ulrik Jantzen.
Natasja Crone glæder sig, til hun igen kan se fodbold på stadion. Foto TV 2/ Ulrik Jantzen. Foto: Tv2/ Ulrik Jantzen
Vis mere

»Jeg har aldrig været så meget i mit hjem som i år. Jeg har brugt meget mere tid med min familie,« siger hun, der bor med sin yngste søn i en villa i Trørød, nord for København.

Til hverdag er de kun de to, for hendes ældste søn er flyttet hjemmefra, mens hendes kæreste, Rasmus Tantholdt, bor i København med sin søn.

Når hun ser tilbage, føler hun sig først og fremmest privilegeret over, at der har været brug for hende – både derhjemme og på job:

»Min branche har ikke været på randen af kollaps. Det havde været noget helt andet, hvis jeg havde arbejdet i restaurations- eller rejsebranchen.«

Natasja Crone med de to sønner ved gallapremiere på filmen 'Klovn The Final'. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.
Natasja Crone med de to sønner ved gallapremiere på filmen 'Klovn The Final'. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Fra sin plads i 'Go' aften Live'-studiet har hun delt små og store corona-nyheder med danskerne. Men 9. december forlod hun for et øjeblik nyhedsstudiet for at holde fest i Musikkens Hus i Aalborg. Her optog hun og medværten, Rasmus Bjerg, det årlige musikalske juleshow 'Alletiders jul', der kan ses på TV 2 den 23. december.

Ud over sangere, symfoniorkester, værter og kamerafolk var der den dag også plads til publikum til optagelserne.

»Der var allerede restriktioner i hovedstaden, men Nordjylland var endnu åben – vi nåede lige at optage med publikum,« siger Natasja Crone, der er vant til at tale til kameraet, når hun sender nyheder fra studiet.

»Men publikum betyder ekstremt meget, når man står på en scene med et stort symfoniorkester. Det ville have været noget helt andet at stå og synge til de tomme røde stole.«

Netop på grund af sangen skulle alle deltagerne coronatestes. Både før de kom til Aalborg og med en lyntest på selve dagen.

»Normalt ville et show som det her slutte med, at alle medvirkende sang fællessang fra scenen. Det kunne ikke lade sig gøre i år, for jeg måtte kun være sammen med min medvært, Rasmus Bjerg, og to andre – i vores egen boble.«

Juleshowet er ikke det eneste sted, Natasja Crone har mærket forandringer.

»Normalt ville der ikke gå et år, uden at jeg er til koncerter. I løbet af sommeren er jeg normalt til mindst én festival. I år har jeg ikke været til nogen koncerter – overhovedet.«

Natasja Crone og Rasmus Tantholdt er vant til at rejse meget. I år er det kun blevet til et par dage i Nice og en tur til Ven. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Natasja Crone og Rasmus Tantholdt er vant til at rejse meget. I år er det kun blevet til et par dage i Nice og en tur til Ven. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

På plussiden tæller, at hun fik lov at have sommeren, hvor hun blandt andet fejrede sin 50-års fødselsdag.

»Vi nåede at være et par dage i Nice i Sydfrankrig og sejlede til den svenske ø Ven. Men i år vi har ikke taget mange spontane ture. Jeg plejer ellers at rejse mere, for jeg er jo kæreste med én, der rejser meget.«

Tilbage til det, hun har savnet – mest og mindst:

»Jeg savner mulighederne. Jeg savner at komme på fodboldstadion igen. Til gengæld står jeg ikke klar i startboksen, når natklubberne åbner.«

Den ene ting, Natasja Crone tager med sig fra 2020, er, at hun ikke fysisk behøver være til stede – til alt.

»Før har vi lemmingeagtigt siddet i bilkø for at kunne møde på arbejde klokken 8.30. Men der er så mange møder og arrangementer, som man ikke behøver sætte sig ind i en bil eller bus for at stresse af sted til. Unødvendige møder, som kræver en times transport, vil jeg fremover deltage i via zoom eller skype.«