I filmen 'The Happy Time Murders' slagtes dukkerne, de bander, og de dyrker sex på kryds og tværs ... både med hinanden og med mennesker.

Kermit, Miss Piggy og Fozzie the Bear ville få et chok, hvis de så den nye Muppet-film, 'The Happytime Murders', der i går havde premiere i USA.

Filmen, hvor de menneskelige hovedroller spilles af bl.a. Maya Rudolph og Melissa McCarthy (begge kendt fra filmen 'Bridesmaids'), ankommer til de danske biografer 13. september.

Og man skal lede længe efter en romantisk fællessang eller lidt uskyldigt flirteri a la Kirmit og Piggy.

Sådan ville Kermit reagere, hvis han så den nye version af 'Muppet Show' 'Happy Time Murders'.
Sådan ville Kermit reagere, hvis han så den nye version af 'Muppet Show' 'Happy Time Murders'. Foto: MIKE SEGAR - Reuters
Vis mere

I stedet vælter filmen sig i massemord, hvor dukkernes indmad vælter ud imod kameraet. I sex-scenerne er diverse kropsvæsker udskiftet med festbutikkernes silly string.

Og helt galt går det, da en liderlig kanin går på indkøb efter kyllinge-porno.

Historien er kort, at Los Angeles' underverden hjemsøges af en tilsyneladende samvittighedsløs dukkeseriemorder.

Samtlige ofre er skuespillere fra den populære 90'er-komedieserie 'Happytime'. Og i fællesskab finder Melissa MacCarthy, betjent, og hendes benhårde og blå dukkepartner og privatdetektiv Phil Phillips ud af, at motivet er en blanding af hævn og grådighed.

Melissa McCarthy sammen med sin dukke-detektiv-partner Phil Phillips.
Melissa McCarthy sammen med sin dukke-detektiv-partner Phil Phillips.
Vis mere

Det lyder måske ikke ligefrem som en episode af det uskyldige 'Muppet Show', der var populær tv-underholdning i 80'erne.

Men manden bag 'The Happytime Murders' er ingen ringere end Brian Henson, søn af den legendariske Jim Henson, manden, der opfandt 'The Muppert Show'.

I et interview med den landsdækkende amerikanske radiostation NPR forsvarede Henson Junior i går sin nye brug af faderens dukkeunivers (hverken Kermit, Piggy eller andre 'Muppet'-kendisser medvirker).

»Først ville min far garanteret udbryde: 'Hvad er det, du gør'. Men så ville han alligevel nyde resultatet,« sagde Brian Henson i går.

Hvis du synes, at den gennemsnitlige Hollywood-film har for lidt menneske-dukke-sex, så glæd dig til 'The Happytime Murders'. Her flirter Elizabeth Banks med Phil Phillips. De ender i kanen.
Hvis du synes, at den gennemsnitlige Hollywood-film har for lidt menneske-dukke-sex, så glæd dig til 'The Happytime Murders'. Her flirter Elizabeth Banks med Phil Phillips. De ender i kanen. Foto: SF-Film
Vis mere

Faderen Jim Henson døde i 1990. Så ingen ved selvfølgelig med sikkerhed, hvordan han ville have reageret. Derimod er der ingen tvivl om de amerikanenske anmelderes reaktion. Og den er ikke opløftende.

På hjemmesiden rottentomatoes.com, hvor de fleste anmeldelser samles, får 'The Happytimes Murders' således kun 26 procent positive anmeldelser.

Og de fleste store medier vender tommeltotten helt nedad.

Således beskriver avisen Chicago Tribune filmen som '90 umorsomme minutter'. New York Times kalder 'The Happytime Murders' 'træt og blodfattig'.

Og USAs mest solgte avis, USA Today, trøster skaberne af den populære børneserie 'Sesame Street', der i sin tid også blev skabt af Jim Henson.

Folkene bag 'Sesame Street, der stadig er ét af USAs mest populære børneprogrammer, var nemlig nervøse for, at 'The Happytime Murders' hårde tone og vovede indhold ville ødelægge børneseriens gode navn og rygte.

Men i sin anmeldelse forsikrer avisens anmelder Brian Truitt:

»Ingen grund til nervøsitet for 'Sesame Street'. Det eneste, denne film ødelægger, er 90 minutter af dit liv.«

Blandt de relativt få positive anmeldelser er Adam Graham fra avisen Detroit News.

Han skriver således: 'De sjove optrin fungerer det meste af vejen. Og manuskriptet forfalder aldrig helt til den umodne tone.'