Har en nydanser ikke styr på sine trin, kan man skjule meget med den rigtige dragt eller kjole.

Det afslørede den professionelle danser Morten Kjeldgaard efter fredagens udgave af 'Vild med dans'.

Her havde han selv tilladt sin partner, svømmeren Pernille Blume, at iføre sig en stram blå heldragt under parrets samba. Og det gjorde han altså kun, fordi han stolede på hendes talent, afslørede han.

»Hvis man siger ja til, at ens dansepartner skal have en tight dragt som denne på, så skal hun naile den, for man kan ikke skjule noget, som man kan i en kjole med noget fryns, der går ned over knæene. Så det var et modigt valg, synes jeg selv,« siger Morten Kjeldgaard.

Pernille Blume og Morten Kjeldgaard, Samba, 80'ERNE (1983) "Ain't Nobody" - Chaka Khan. Vild med Dans sæson 18, program 6 på TV2 fredag den 15. oktober 2021. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021)
Pernille Blume og Morten Kjeldgaard, Samba, 80'ERNE (1983) "Ain't Nobody" - Chaka Khan. Vild med Dans sæson 18, program 6 på TV2 fredag den 15. oktober 2021. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Han erkender, at brugen af stof til at skjule eller fremhæve bestemte ting er et trick, han har benyttet sig af tidligere.

»Ja, det er det da. Dans er jo en helhed, så alting tæller. Så kan du også lave kjoler, der gør, at du for eksempel ser ud til at have lidt hævede skuldre, eller at din hånd strækker sig på den rigtige måde. Det er de små detaljer, der pludselig gør en stor forskel,« siger han.

Ifølge danseren er især frynser et populært trick, da de flagrende snore kan få selv den stiveste krop til at se ud som om, den er i bevægelse.

Han afviser dog, at der er tale om snyd, når man er kalkuleret på den måde, da man naturligvis ikke kan skjule alt for de garvede dommere.

Pernille Blume og Morten Kjeldgaard, Tango, "Spectrum" - Florence + The Machine . Vild med Dans sæson 18, program 5 på TV2 fredag den 8. oktober 2021. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021)
Pernille Blume og Morten Kjeldgaard, Tango, "Spectrum" - Florence + The Machine . Vild med Dans sæson 18, program 5 på TV2 fredag den 8. oktober 2021. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Men kan vi tage et kig på aftenens dansere og konkludere, at dem med de længste kjoler så også er dem, der har flest fejl i deres benarbejde?

»Nej, det kan man ikke. For tøjvalgt er også bestemt af dansen. I en samba ville du aldrig have en lang kjole på, for der er så mange trin og teknikker, som ikke ville kunne lade sig gøre, hvis kjolen flagrede,« siger Morten Kjeldgaard, der netop dansede en samba med Pernille Blume i fredagens 'Vild med dans'.

»I standarddans ville du heller aldrig have en kort kjole på, for det har man bare ikke.«