Alt kan ske, når man sender live-tv, og det fik seerne at se mandag morgen i 'Go morgen Danmark'.

Her måtte værterne Ida Wohlert og Adam Duvå Hall lige pludselig træde til i en kollegas sted.

Tv-kokken Sebastian Randrups havde nemlig meldt sig syg, og nu stod værterne med ansvaret for dagens mad.

»Vi møder meget tidligt, og vores redaktør kommer og siger, at han har en dårlig nyhed. Kokken er blevet syg, og vi skal finde på en løsning,« fortæller Adam Duvå Hall til B.T. og fortsætter:

»Man kan prøve og lave lappeløsninger, med ekstra vejrudsigter eller længere indslag, så folk ikke vil lægge mærke til det. Men Ida og jeg foreslog selv, at vi kunne tage kokketjansen i stedet for.«

Og således gik det til, at de to garvede tv-værter skulle kokkerere dagens ret inden for temaet madspild.

»Vi måtte jo kaste os ud i noget ukendt, som man på 'Go morgen Danmark' ikke er vant til. Her er det hele meget planlagt. Det blev til en brainstorm om, hvad vi skulle have, og en runner, som måtte ud for at handle de nødvendige ingredienser.«

Menuen endte med at stå på biksemad af medisterpølse og pandekager med is. En opgave, der dog alligevel gav værterne lidt problemer. Som endte i en mere eller mindre rå medister. For selvom Adam Duvå Hall elsker at stå i køkkenet selv, var det trods alt noget helt andet at gøre det på live-tv end hjemme i sit eget køkken med familien.

Foto: Go' morgen Danmark, TV 2
Vis mere

»Noget så enkelt som biksemad skal bare times perfekt, og det er svært. Det var langtfra en perfekt omgang biksemad, men den kunne spises, og det var virkelig hyggeligt at lave. Det har givet fornyet respekt for kokkefaget, men lad os håbe, at der er en kok igen i morgen,« griner Adam Duvå Hall.

Under programmet var der dog en lettere nervøsitet, om hvordan det ville blive modtaget af seerne.

»I må ikke klage for meget på vores Facebook, for vi er amatører, og det er kun os selv, der skal spise det. Vi overholder måske ikke alt, hvad der skal overholdes, men vi tænker trods alt over det,« sagde Adam Duvå Hall lettere undskyldende i programmet.

Heldigvis for værterne blev det modtaget af seerne med glæde og ros på sociale medier.