Mikkel Beha Erichsen.

Sådan kender de fleste den 56-årige tv-søfarer, men faktisk har det ikke altid været hans navn.

Det afslører Mikkel Beha Erichsen selv i TV 2 Charlie-programmet 'Deja-vu med Frøkjær'.

»Jeg har jo heddet Mikkel Beha Erichsen altid. Næsten,« røber han og trækker spændingen.

»Jeg startede med at hedde Frederik.«

Den historie er ny for værten Cecilie Frøkjær, så Mikkel Beha Erichsen giver sig til at forklare.

»Det var, fordi der var en regel om, at hvis ens mor og far ikke havde fået navngivet én inden for et år, så kom man til at hedde et kongenavn. Og så kom der en dåbsattest ind ad døren en dag, hvor der stod, at jeg hed Frederik Kjær. Fordi min mor hed Kjær,« forklarer Mikkel Beha Erichsen til måben fra værten.

Men det ufrivillige navn efter landets tidligere konger og hans egen mor, tv-redaktøren Marianne Kjær, var hans berømmede forfatterfar, søeventyreren Troels Kløvedal, ikke glad for.

»Det var, fordi der var en regel om, at hvis ens mor og far ikke havde fået navngivet én inden for et år, så kom man til at hedde et kongenavn. Og så kom der en dåbsattest ind ad døren en dag, hvor der stod, at jeg hed Frederik Kjær. Fordi min mor hed Kjær,« lød det da fra Mikkel Beha Erichsen. »Så tænkte min far: 'Ej, det skal han sgu ikke hedde', og så gik han ned i Helligåndskirken nede på Strøget og sagde: 'Han skal hedde Mikkel Beha Erichsen!', fordi det hed min far dengang.«
»Det var, fordi der var en regel om, at hvis ens mor og far ikke havde fået navngivet én inden for et år, så kom man til at hedde et kongenavn. Og så kom der en dåbsattest ind ad døren en dag, hvor der stod, at jeg hed Frederik Kjær. Fordi min mor hed Kjær,« lød det da fra Mikkel Beha Erichsen. »Så tænkte min far: 'Ej, det skal han sgu ikke hedde', og så gik han ned i Helligåndskirken nede på Strøget og sagde: 'Han skal hedde Mikkel Beha Erichsen!', fordi det hed min far dengang.« Foto: Axel Schütt
Vis mere

Så Troels Kløvedal måtte skride til handling.

»Så tænkte min far: 'Ej, det skal han sgu ikke hedde', og så gik han ned i Helligåndskirken nede på Strøget og sagde: 'Han skal hedde Mikkel Beha Erichsen!', fordi det hed min far dengang,« forklarer Mikkel Beha Erichsen og tilføjer til store grin fra publikum:

»Så skiftede han selv navn til Kløvedal. Ja, det blev lidt noget rod!«

Mikkel Beha Erichsen understreger dog, at han altid har set sig selv som »den samme Mikkel« gennem hele livet.

Men faktisk har han også efterfølgende undergået et andet ufrivilligt navneskift.

For da han som ung og nyudsprungen tv-vært var ansat på Danmarks Radio, kaldte han sig blot for Mikkel Erichsen.

Men da han rykkede om til TV 2, så blev det kaldenavn ændret.

»Så var der nogen, da jeg blev ansat inde på 'Go' morgen Danmark', der syntes, at det der Mikkel Beha, det lød da meget godt, og så gjorde de det, og jeg tænkte: 'Nå, nå, så må de da kalde mig det', og så er det ligesom om, at så forsvandt Erichsen ligesom ud,« siger Mikkel Beha Erichsen.

For selvom Beha-efternavnet endte med at sætte sig bedst fast i offentligheden, så holder tv-søfareren selv fortsat fast i det navn, han startede med at bruge.

»Når jeg skriver under, så skriver jeg stadig Mikkel Erichsen!«