Mikael Bertelsen er i gang med at realisere et projekt, han har haft i tankerne længe.

Han vil lave tv-interviews med betydningsfulde danskere, og så vil han gemme det sammenklippede program, til interview-personen er gået bort.

Det afslører den tidligere kanalchef på Radio 24Syv overfor Politiken.

Han forklarer, at det er personer, som ikke længere skal genvælges, sælge noget eller bevise noget, han skal tale med.

»Du kan sige, at det er et offentligt farvel. Hovedpersonen får lov at sætte sit eget punktum, i stedet for at det kun bliver op til andre at konkludere, hvem man var, og hvilken betydning man havde«, siger Mikael Bertelsen.

Råbåndene skal opbevares hos det kongelige bibliotek, så man har dem til eftertiden.

Foruden biblioteket, så er TV 2 også samarbejdspartner på projektet, og Bertelsen har allerede ét interview i hus, men løfter ikke sløret for hvem, det er.

Han var sammen med Mads Brügger kanalchef på Radio 24syv, men radiokanalen havde sit endeligt, da de tabte et udbud om en DAB-kanal til radio Loud sidste år.

Det var han og Brügger bestemt ikke tilfredse med.

'Du kan modtage fanbreve fra landmænd på Mors, der hører programmer om finere fransk kogekunst, mens de pløjer mark. Og du kan kigge på målinger over den geografiske spredning af lytterne, som viser, at over halvdelen af dine lyttere befinder sig i Jylland', skrev de dengang i en kronik i Berlingske.

'Lige meget hjælper det: Før eller siden, hvis du bor og arbejder i landets hovedstad og er chef for et landsdækkende public service-medie, kommer provinspopulisterne efter

Nu har Bertelsen dog gang i det nye projekt, men han ved af naturlige årsager ikke, hvornår programmerne bliver sendt.