Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I starten af sidste måned indskrev Viaplay sig i rækken af streamingtjenester, der i protest mod en ny rettighedsaftale stoppede med at producere nye danske film og tv-serier.

Dengang lød det fra Viaplay, at man håbede at finde en »bæredygtig aftale« med Producentforeningen og rettighedsorganisationen Create Danmark, i stedet for den fastsatte rettighedsaftale, der skulle gøre produktionerne dyrere for at sikre bedre økonomiske vilkår for instruktører, manuskriptforfattere og skuespillere.

Og nu har man nået en midlertidig aftale.

Det skriver Viaplay, Create Danmark og Producentforeningen i en pressemeddelelse.

Den midlertidige aftale betyder, at Viaplay nu genoptager deres danske produktioner, mens parterne forpligter sig på at finde en »bæredygtig og langsigtet« løsning.

»Dette er et vigtigt første skridt, men vi skal også fortsat huske, at der er andre udfordringer på det danske mediemarked, som skal adresseres og findes en løsning på,« siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer for Viaplay Group.

Også hos brancheforbundet Create Danmark er man glade for, at medlemmerne kan »komme tilbage til arbejdet på Viaplay-produktioner«.

Samme melding lyder fra Jørgen Ramskov, der er ceo for Producentforeningen.

»Det har været hårde forhandlinger, men alle parter har bidraget konstruktivt til en løsning. Nu er næste trin, at vi alle fokuserer på at få forhandlet en bæredygtig og langsigtet løsning herhjemme.«

Generelt lyder det samstemmende fra alle tre parter, at den nye midlertidige aftale er et godt udgangspunkt for den nødvendige videre forhandling.

Andre læser også