Som 19-årig mistede Michael Maze sin far, som efter en fodboldkamp pludseligt faldt om med en blodprop i hjertet.

Trods kamp fra lægernes side måtte man efter en uge give op. John Maze døde i 2001 som 49-årig.

Meget er sket siden, men den tidligere bordtennisspiller Michael Maze mærker stadig tabet. Et tab, han sætter ord på i mandagens afsnit af 'Til middag hos'.

»Vi var rigtig, rigtig tætte, hvilket jeg selvfølgelig også er med min mor, men i og med han gik meget op i sport, var det måske mere nærliggende at snakke sport og karriere med ham.«

»Jeg havde ham jo i røret flere gange om dagen. Han skulle jo høre, hvordan træningen gik. Hvordan dit gik. Hvordan dat gik,« smiler Michael Maze, der i mange år var verdens bedste bordtennisspillere.

I programmet sidder han til bords med Kirsten Siggaard, Anders Stjernholm og Annette Heick. Sidstnævnte er imponeret over, at den i dag 39-årige sportsmand kan tale så åbent om afsavnet.

Et savn, der manifesterer sig i hans stue, hvor der står en tegning af faren. Et savn, der gør ondt.

Men det har også bragt gode ting med sig, understreger Michael Maze i programmet.

»Både på familiefronten, men også i forhold til venner og omgangskreds. Det har lært mig virkelig at holde fast i dét, der betyder noget.«

»Når man har en begrænset tid, er det vigtigt at allokere tiden til det, der virkelig betyder noget, så man ikke kommer til at sige ja til for meget, så man har tid og overskud til at være der lidt ekstra for dem, man gerne vil være der for,« afslutter han.

Og så skåler hele selskabet for John Mazes minde.

Hele programmet kan ses på Viaplay og på TV3 klokken 19.