Synes du, 'Kometernes jul' sendes for sent?

Siden 1994 har TV 2 sendt deres store familiejulekalender klokken 20, og lige siden har sendetidspunktet været til diskusion. Også i år.

På TV 2s Facebook-side kan man finde den første håndfuld negative kommentarer fra folk, der synes, at sendetidspunktet er for sent til deres børn.

I en ny YouGov-undersøgelse foretaget for B.T. svarer 35 procent af de danskere, der har en holdning til sendetidspunktet, at de også synes, julekalenderen sendes for sent.

Hos TV 2 holder man dog fast.

B.T. har spurgt fiktionschef Katrine Vogelsang, hvad hun siger til, at over en tredjedel synes, at 'Kometernes jul' sendes for sent.

Hun henviser til, at det har været et fast sendetidspunkt siden 1994, og ifølge deres vurdering har det igennem tiden vist sig at være det rigtige tidspunkt, for hvornår børn og forældre kan se tv sammen.

»Det sker indimellem, at vi på grund af håndbold eller andet må sende julekalender på et tidligere tidspunkt på TV 2, og det medfører helt generelt lavere seertal disse dage end niveauet for øvrige dage,« lyder det fra Katrine Vogelsang, der tilføjer:

Børnene i 'Kometernes jul'.
Børnene i 'Kometernes jul'.
Vis mere

»Generelt ser flere og flere TV 2-indhold på TV 2 Play, og derfor er tv-sendetidspunktet blevet mindre vigtigt, for hvert år der går.«

Adspurgt, om de på TV 2 har overvejet at sende deres julekalender på et andet tidspunkt, svarer Katrine Vogelsang, at 'de ser det som en tradition at sende den store familiejulekalender klokken 20, så børn og forældre kan se den sammen'.

»Det er en fast tradition, ligesom DR siden 2006 har sendt (deres julekalender, red.) klokken 19.30. For familier, hvor mindre børn ikke kan holde sig vågne, er der heldigvis gode muligheder for at følge med enten i genudsendelserne, som sendes hver eftermiddag, eller – som flere og flere seere gør – følge med på TV 2 Play, hvor man naturligvis kan se det præcis, når det passer.«

Da TV 2 som nævnt i 1994 begyndte at sende deres julekalender klokken 20, medførte det allerede dengang flere vrede læserbreve i aviserne.

'Kometernes jul'.
'Kometernes jul'. Foto: TV 2
Vis mere

I 1994 sendte man den første julekalender med 'Pyrus', 'Alletiders jul', og i Ekstra Bladet skrev en Hanne Knudsen fra Nærum blandt andet i et læserbrev 1. december:

'Julekalender, når børnene skal sove. Jeg er rasende. Nu har TV 2 reklameret med, at de i år sender alletiders julekalender og dermed lokket mange til at købe den kalender, som passer dertil. Så viser det sig gudhjælpemig, at den først bliver sendt klokken 20 om aftenen –altså på et tidpsunkt, hvor mindre børn er gået i seng.'

Her svarede daværende TV 2-programplanchef Leif Mandal blandt andet tilbage:

'Vi er utroligt kede af, at seerne har fået det indtryk, at det er en børnejulekalender, for vi har forsøgt at skabe en kalender for hele familien, der, når de har spist aftensmad, sammen kan se julekalenderen og eventuelt snakke sammen om den, da der er meget historie indlagt.'

TV 2 havde i årene forinden forsøgt at sende deres familiejulekalender ved 18-tiden, inden de låste sig fast på klokken 20.

Andre læser også