Trods massiv kritik af Dansk Melodi Grand Prix, så er DR nok ikke alt for skuffede.

Nye seertal fra analyseselskabet Nielsen viser nemlig, at årets sangkonkurrence var det mest sete program på alle kanaler på både flow og streaming hele sidste uge.

Her zappede og klikkede hele 939.000 seere nemlig ind for at se færøske Reiley blive kåret som det danske bud til at gå videre til den europæiske del af sangkonkurrencen, Eurovision.

Det er tilmed knap 300.000 seere mere end 'X Factor' på andenpladsen.

I gamle dage kunne Melodi Grand Prix dog snildt trække over en million seere.

Man skal heller ikke længere tilbage end 2021, før Melodi Grand Prix havde mere end 1,5 millioner seere.

Sidste år var seertallet dog kun lidt højere end i år med lige under en million seere.

Melodigrandprixets værter, Tina Müller og Heino Hansen, måtte padle, som man kalder det i tv-sprog. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Melodigrandprixets værter, Tina Müller og Heino Hansen, måtte padle, som man kalder det i tv-sprog. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

Trods seerrekorden på både flow-tv og streaming for uge seks, så har årets Melodi Grand Prix måtte lægge øre til en masse kritik.

Flere har ikke mindst stillet spørgsmålstegn ved, om DR stadig er sangkonkurrencen voksen, da der til afholdelsen lørdag var et væld af tekniske problemer.

Både appen og sms-stemmerne drillede nemlig.

Efter showet lagde DRs Melodi Grand Prix-general, Erik Struve Hansen, sig da også fladt ned og undskyldte.

»Teknik, der fucker op, er rimelig træls, når man laver så stort et show, som det her. Vi er simpelthen så kede af den gene, det også har været for seerne, som selvfølgelig bliver frustrerede over det. Det er vi selvfølgelig kede af,« sagde han.