Lyt til artiklen

Efter det kom frem, at Melodi Grand Prix-deltageren Reiley i oktober har optrådt med sangen 'Breaking My Heart' på en sydkoreansk festival, blev der sået tvivl om, hvorvidt det var et brud på DR's regler - og om han i så fald skulle diskvaliceres.

I DR's retningslinjer for Melodi Grand Prix står der nemlig, at en sang skal være 'original og ikke have været spillet offentligt eller været tilgængelig på sider som YouTube og Spotify forud for offentliggørelsen'.

Men det på trods har Reiley altså fået lov til at fortsætte i konkurrencen. Det oplyser programansvarlig for Dansk Melodi Grand Prix i DR, Erik Struve Hansen, i et skriftligt svar til B.T.

»Artisten overholder EBU’s retningslinjer for eventuel deltagelse i Eurovision. Som det fremgår af DR’s egne retningslinjer er tilfælde som denne en vurderingssag.«

Erik Struve Hansen oplyser, at man, på baggrund af de givne omstændigheder omkring den enkelte afspilning af nummeret til en koncert i Sydkorea i oktober, ikke hos DR vurderer, at artisten har »opnået en konkurrencemæssig fordel i forhold til et dansk publikum og deltagelse i DMGP«.

Det var på festivalen Slow Life Slow Life i Seoul, at Reiley i oktober optrådte med sin Melodi Grand Prix-sang.

Reiley stiller op i årets Melodi Grand Prix med sangen 'Breaking My Heart'.
Reiley stiller op i årets Melodi Grand Prix med sangen 'Breaking My Heart'. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Det blev dokumenteret på både Instagram og YouTube, hvor fans havde uploadet - nu slettede - klip fra koncerten, hvor Reiley optrådte med 'Breaking My Heart'.

Det er tidligere sket, at en sang er blevet benådet trods regelbrud.

I 2016 kom det nemlig frem, at tidligere Eurovision-vinder Emmelie de Forest flere gange havde optrådt med et af de ti bidrag.

Efter interne møder i DR og dialog med European Broadcasting Union, der står for det internationale grandprix, fik sangen dog - ligesom det er tilfældet med Reiley - lov at deltage.