De to hovedpersoner, Alex og Malou, i DR3's nye program 'Ku' godt må godt' kan ikke genkende den virkelighed, de ser i programmet. 'Ku' godt må godt' handler om at leve i et åbent forhold.

»Den måde, vi og vores forhold er blevet portrætteret på, er så tæt på at være kontraktbrud, at det nærmest er det,« siger Alex til B.T.

Malou og Alex gik i februar 2018 i gang med optagelserne til programserien 'Ku' godt må godt'. De første optagelser var en dummy, som er en skitse til et program og bruges til at godkende programmet til produktion.

»Da vi optog dummyen, fik vi at vide, at den aldrig ville blive vist, og at det kun var til intern brug, så vi blev instrueret i at gøre og sige en masse ting, som vi var ligeglade med, fordi det alligevel ikke skulle vises,« siger Malou, Alex' kæreste.

På DR er man ikke enig i kritikken af forløbet, men mener, at der var en aftale:

»Jeg har sagt til Malou og Alex, som vi altid gør, når vi laver en dummy, at den bliver vist internt, når programmet skal godkendes. Efterfølgende laver vi en aftale om, at det materiale skal indgå i program 2. De har jo godkendt programmet,« siger Andreas Gabrielsen, redaktionsleder på DR Ung.

Da parret var til gennemsyn på første afsnit, kunne de se på programtavlen, at dummyoptagelserne, hvor Malou var på en iscenesat date, ville være hovedbegivenheden i afsnit 2.

»Jeg var meget frustreret. Vi diskuterede det en times tid og gav meget tydeligt udtryk for, at jeg ikke følte, at de lyttede, og at vi ikke ville have det med. Vi følte ikke, at vi var i en position til at have indvendinger til afsnit 1. Til sidst gik redaktøren med til, at min iscenesatte date ikke skulle med,« siger Malou.

Malou og Alex er med i DR3s nye serie, som lige nu løber over skærmen. Forpremieren på afsnit 4 kan streames nu.
Malou og Alex er med i DR3s nye serie, som lige nu løber over skærmen. Forpremieren på afsnit 4 kan streames nu. Foto: Privatfoto
Vis mere

Men da Alex og Malou fik tilsendt afsnit 2, var dummyoptagelserne med alligevel.

»Vi var utrygge og frustrerede over, at den aftale igen blev brudt (hele afsnittet handlede om det, red.). Jeg ringede og gjorde det meget klart, at det ikke skulle med, men i næste gennemsyn var det med igen!« fortæller Malou.

Malou ringede derefter til producenten, Andreas Gabrielsen, og forklarede, at de havde mistet tilliden.

»Efter det tror jeg, at han havde forstået alvoren. Jeg aner ikke, hvorfor det skulle køre så langt ud gennem så mange måneder. Til sidst indså han, at det havde været over stregen, og sagde undskyld, og han tilbød os at få fjernet hele afsnit 2,« siger hun.

»Vi turde dog ikke sige ja til tilbuddet, af frygt for at vi ville stå dårligere i de følgende afsnit. Vi indgik i stedet det kompromis, at man næsten ikke ser min date, og kameraet følger Alex. Vi følte os nødsaget til at gå med til det for at have bedre mulighed for at sige fra i afsnit 3, 4 og 5, hvis de ville blive vinklet lige så hårdt,« siger hun.

Andreas Gabrielsen kan ikke genkende den kritik, som parret har af processen:

»Jeg kan ikke genkende det billede, de giver. Jeg er selvfølgelig utrolig ked af, at de har følt, at det har været sådan, men der har ikke været nogen kamp.«

Han mener heller ikke, at der er foregået nogen som helst manipulation af virkeligheden, men at DR har skildret sandheden, som de har set den.

»Jeg vil gerne understrege, at Malou og Alex på ingen måde er blevet instrueret under optagelserne. Der er ikke udvalgt sekvenser, som peger i nogen anden retning end den virkelighed, vi har set,« siger Andreas Gabrielsen.

Alex og Malou ønsker ikke en konflikt med DR, men synes, at arbejdsprocessen i netop deres forløb har været uheldig.

»Det er en arbejdsgang og en proces, og undervejs har der været mange gode stunder og godt samarbejde, men omkring disse ting (dummy og titel, red.) har vi haft problemer. Jeg tror ikke, at det har været deres intention,« siger Malou.

Programserien er blevet heglet ned i medierne, hvor Information skrev, at det er tåkrummende på et niveau, som ikke er set mage før i dansk tv. Politiken skriver, at det er som at se ind i et åbent benbrud.

Selv har parret været ude i flere medier, blandt andet P1, og via de sociale medier, og forsvare deres forhold, som de mener er blevet portrætteret forkert. Til B.T. siger parret:

»Processen har været værre end produktet.«