»Jeg havde nok forstået opgaven anderledes end de andre,« fortæller 'Bagedyst'-deltageren Max Hoffmann-Dose efter sin exit i DRs populære bageprogram.

Her stod menuen på fransk bagværk, og i den første udfordring blev deltagerne bedt om at lave såkaldte vol au vents, som med sin butterdejsskål er det franske svar på tarteletten.

Normalt folder man sin butterdej, så den får 144 lag. Men Max Hoffmann-Dose ønskede at lave hele 768 lag og på den måde udfordre bagværket og lave det til sit eget.

»Men da vi dukkede op i teltet dagen inden, snakkede vi om, hvad vi hver især havde forberedt, og så gik det op for mig, at jeg var den eneste, der ville lave flere lag end 144. Der fik jeg den velkendte fornemmelse af at komme ud fra en matematikeksamen og finde ud af, at man har et helt andet svar end de andre. Det kan både være godt og skidt – men oftest skidt,« siger Max Hoffmann-Dose.

Max Hoffmann-Dose.
Max Hoffmann-Dose. Foto: Carsten Mol
Vis mere

»Det er teknisk sværere at lave mange lag, så man kunne have håbet, det ville trække op.«

Men det gjorde det ikke. Programmets to dommere påtalte det imponerende antal lag – men ikke i positive vendinger. De mente nemlig, at der var for meget dej, og at den virkede ubagt.

Og det var måske ikke helt forkert, erkender Max Hoffmann-Dose.

I bageteltet, hvor både den generelle temperatur og ovnenes indstillinger er anderledes end hjemme i hans eget køkken, oplevede han nemlig, at hans vol au vents skulle have dobbelt så lang tid som under øvningen. Og derfor måtte han stresse for at nå at få den bagt og fyldt inden aflevering.

Også i den efterfølgende mesterværksudfordring havde Max Hoffmann-Dose tænkt ud af boksen og lavet et sammenhængende bånd af såkaldte lady fingers i stedet for at lave enkeltvise stænger, som man normalt ser på den Charlotte-kage, som var ugens udfordring.

Max Hoffmann-Dose med de lady fingers, der ikke faldt i dommernes smag.
Max Hoffmann-Dose med de lady fingers, der ikke faldt i dommernes smag. Foto: DR
Vis mere

Heller ikke dette træk faldt i dommernes smag, og sammenlagt betød det, at den 32-årige deltager måtte forlade programmet.

»Mange tror, at man får point med videre fra tidligere programmer,« fortæller Max Hoffmann-Dose, der havde været mesterbager og generelt klaret sig godt, inden 768 lag butterdej og et bånd af lady fingers blev hans endeligt.

»Men det gør man jo ikke. Vi starter alle sammen fra nul i hvert program – så én fejl, og så kan man være ude.«