Hvis du så fjerde episode af ‘Gift ved første blik’, hørte du helt sikkert Martin Dirch Brodersen tale.

Om trafikken i Rom, hvor han er på bryllupsrejse med sin spritnye kone, Pernille. Om sine børn. Om sin kones skridtlængde. Og om meget mere.

»Martin tænker hele tiden, og så snakker han. For han siger faktisk alt, hvad han tænker – højt,« siger Pernille Mikkelsen i denne uges afsnit af DR-programmet.

»Jeg ved, at han er nysgerrig på at vide noget om mig, men jeg tror ikke, han ved, at han drejer samtalen over på sig selv – hver gang,« siger hun også.

Pernille og Martin under deres bryllupsrejse til Rom.
Pernille og Martin under deres bryllupsrejse til Rom. Foto: Snowman Productions
Vis mere

Men dén fremstilling af sig selv kan Martin Dirch Brodersen hverken genkende eller billige.

»Det er mega irriterende, at DR fremstiller mig som bad guy. Jeg bliver fremstillet, som om det kun er mig, der taler. Men det er forkert og det er ikke et fair billede,« siger køkkendesigneren og fortsætter:

»Det er, som om det kun er mig, mig, mig. Men sådan var det altså slet ikke.«

Optagelserne til programmet begyndte tilbage i april måned og stoppede for kun 12 dage siden. 

Ifølge Martin Dirch Brodersen havde han og Pernille Mikkelsen nogle gode dage sammen i Rom. 
Ifølge Martin Dirch Brodersen havde han og Pernille Mikkelsen nogle gode dage sammen i Rom.  Foto: Privat foto
Vis mere

Martin Dirch Brodersen ved, at der kun bliver plads til en brøkdel af materialet i udsendelserne, men han mener, at DR tegner et usandt og uretfærdigt billede af ham.

Ifølge den 46-årige lavede Pernille Mikkelsen og han nemlig en klar aftale på deres første dag som ægtefolk:

»Lige da vi var blevet gift og sad i kareten, sagde Pernille: ‘Nu tager vi alt om dig i dag, og så taler vi om mig i morgen’.«

Men da parret dagen efter brylluppet var på deres første date på Flakfortet, viste DR kun, hvordan de havde problemer med at samarbejde om skattejagten. Derimod blev der ikke vist billeder fra frokosten, hvor Martin fastholder, at han overholdt sin del af aftalen.

Martin Dirch Brodersen synes, der bliver tegnet et meget uretfærdigt billede af ham i DR-programmet. For eksempel ville han ønske, at der blev vist mere fra den romantiske middag han og Pernille havde i Rom.
Martin Dirch Brodersen synes, der bliver tegnet et meget uretfærdigt billede af ham i DR-programmet. For eksempel ville han ønske, at der blev vist mere fra den romantiske middag han og Pernille havde i Rom. Foto: Snowman Productions
Vis mere

»Jeg spurgte ind til hende – og jeg lyttede. Hun er blevet hørt lige så meget som mig, men det blev desværre ikke vist,« siger han, der ikke er i tvivl om, at DR har en plan med ham og Pernille:

»Hvert år er der et par, der skal være drama parret, det er så blevet os i år.«

Den 46-årige fredensborgenser var godt tilfreds med de første to afsnit af DR-programmet, man han synes at tredje og fjerde afsnit har vist en kedelig side af dette års ældste ægtepar.

»Vi bliver vist som et negativt par – et par, hvor det kun er mig, der taler. Det blev ikke vist, at vi også havde det sjovt og grinede på vores bryllupsrejse,« siger han.

B.T. har forelagt Martin Dirch Brodersens kritik for DRs redaktør Anna Askov:

»Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis Martin ikke er enig i de prioriteter, vi har lavet. Men jeg kan blankt afvise, at vi hvert år, eller i år, går efter at fremstille et eller flere par dramatisk. Det har vi ingen interesse i,« svarer hun på skrift.

DR beklager, at Martin Dirch Brodersen ikke kan genkende sig selv i programmet.

»Vi gør hvert år et stort arbejde for at sikre, at de medvirkende og deres forløb bliver portrætteret så nuanceret som muligt, men vi skal klippe over 800 timers råbånd ned til de otte timer. Derfor er vi nødt til at prioritere i materialet.«