'Jeg vil ikke lave 'Vild med dans' mere,' har været meldingen fra tidligere tv-danser Marianne Eihilt, siden hun forlod TV2-programmet efter sæson otte i 2011.

Men nu er den professionelle danser tilbage. Denne gang får hun dog en helt anden – og noget mere ærefuld – rolle.

Hun skal nemlig være afløser for den faste dommer Britt Bendixen, der desværre må droppe den kommende sæson, da hun er ved at komme sig efter en netop veloverstået bypassoperation.

Britt Bendixen har været dommer på 'Vild med dans' siden programmets start i 2005. Så Marianne Eihilt er godt klar over, at uanset hvor godt hun udfører sit nye job, så vil hun altid blive sammenlignet med legenden, fortæller hun til B.T.

Marianne Eihilt kommer til at afløse Britt Bendixen, der har meldt afbud pga. sygdom. Her får hun selskab af Anne Laxholm, Jens Werner og Nikolaj Hübbe.
Marianne Eihilt kommer til at afløse Britt Bendixen, der har meldt afbud pga. sygdom. Her får hun selskab af Anne Laxholm, Jens Werner og Nikolaj Hübbe. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg prøver at lade være med at tænke på det. For jeg er jo overhovedet ikke Britt. Jeg kommer ikke til at møde op med to par briller i håret,« griner danseren med henvisning til Britt Bendixens ikoniske kendetegn.

Marianne Eihilt havde ikke selv lagt billet ind på stillingen, så hun finder ro i, at TV2 selv havde tænkt, at hun ville passe godt ind bag dommerbordet sammen med Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm og Jens Werner.

»De (TV2, red.) har gjort meget ud af at sige, at jeg bare skal være mig selv hele vejen i gennem. De spurgte faktisk, om jeg havde lyst til at få en coach på – til skærmtræning og til at sige, hvad jeg må og ikke må på tv – og det kunne da være meget interessant, men så sagde de også: 'Egentlig synes vi ikke, du skal gøre det, for vi er bange for, der vil blive lavet om på dig',« siger Marianne Eihlit, der egentlig ikke synes, det lyder særlig angstprovokerende 'bare at være sig selv'.

Hun har aldrig tidligere fået skærmtræning, men 'det fik man måske lidt undervejs', siger den kommende dommer, der har deltaget i programmet som danser i seks sæsoner.

Marianne Eihilt.
Marianne Eihilt. Foto: Privat
Vis mere

Hun var med fra første sæson i 2005, hvor det blev til en andenplads med tv-handyman Erik Peitersen. Hendes sidste sæson blev i 2011, hvor skuespiller Tommy Kenter fik æren af at danse sig til en tredjeplads med hende.

Forinden havde hun to gange vundet programmet. Kun i én sæson ud af hendes seks opnåede hun ikke en plads på podiet.

Men Marianne Eihilt har aldrig overvejet at tage tilbage og vise de andre dansere, hvor skabet skal stå. I mellemtiden har hun nemlig fået to børn, etårige Emily og Frederic på fire.

»Jeg prioriterer anderledes, nu hvor jeg har børn. Dem skal man jo værne om i disse tider. Og så har jeg også min danseskole (i Viby J, Risskov og Randers, red.), så jeg kan ikke være i København, så meget som 'Vild med dans' kræver,« siger hun.

Marianne Eihilts sidste sæson som 'Vild med dans'-danser blev i 2011 med skuespilleren Tommy Kenter.
Marianne Eihilts sidste sæson som 'Vild med dans'-danser blev i 2011 med skuespilleren Tommy Kenter. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

Derfor måtte hun også lige bruge fire dage på at tænke sig godt om, da hun pludselig blev ringet op – helt ud af det blå – en torsdag eftermiddag og spurgt, om hun ville være afløser for Britt Bendixen.

»Jeg var både overrasket, beæret, glad og stolt, og de første dage gik jeg rundt i en stor rus, hvor jeg slet ikke kunne tænke klart. Det er en stor opgave og et stort ansvar,« siger hun.

Efter at have mærket efter kom hun dog frem til, at hvor man som danser i programmet arbejder fuldtid i flere måneder, så kan en dommer nøjes med at møde ind fredag aften.

Derfor vil hun starte sin fredag på kontoret på danseskolen, inden hun tager færgen til Sjælland kl. 14, indfinder sig i 'Vild med dans'-studiet kl. 18 og tager hjem straks efter programmet, så hun kan være hos sine børn lørdag morgen.

Hendes kommende dommer-kollegaer, Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm og Jens Werner, kender hun selvsagt i forvejen gennem sin deltagelse i programmet. Og så alligevel ikke.

»Vi har ikke snakket specielt meget sammen. Som danser har jeg altid holdt afstand til dommerne. Jeg har haft en respekt for dem. Inden for danseverdenen er vi opdraget til, at dommere ikke må kommunikere med dansere. Og det føler jeg også har været det rigtige at gøre i 'Vild med dans'. Så jeg har aldrig forsøgt at komme i dialog med dem,« siger Marianne Eihilt.

Hun tror alligevel, at de fire vil kunne skabe noget godt sammen. Selv bliver hun nok 'den bløde' i panelet.

»Min force bliver, at jeg selv har stået i det. Jeg ved, hvilke følelser de gennemgår, og hvad de har været igennem i træningslokalet. Og så egner jeg mig slet ikke til at være hård ved folk i sådan en situation, så jeg bliver ikke kritisk på den hårde måde – jeg bliver konstruktiv på den hjælpende måde. Det er i hvert fald mit mål.«