Årets store danske filmfest, Robert Prisen, sluttede med en meget overrasket vinder.

Søndag blev de eftertragtede statuetter uddelt i Tivoli Kongrescenter i København.

Den danske Oscar-kandidat 'Den skyldige' blev årets helt store vinder med syv priser, hvilket sendte den debuterede instruktør Gustav Möller helt i knæ af glæde.

»Vi ville bare lave en film, som vi syntes var fed. Vi syntes, det var en god idé, og det var kun drevet af lyst blandt venner. Ingen af os havde regnet med noget i den her stil.«

» Vi er i chok og meget glade,« lød det efter showet fra Gustav Möller.

Filmen, der har Jakob Cedergren i hovedrollen, blev sidste år set af 140.000 danskere og skal nu laves i en amerikansk genindspilning med Hollywood-stjernen Jake Gyllenhaal.

Gustav Möller fortæller til Ritzau, at han er stolt over, at han kunne lave 'Den skyldige' ud fra et meget smalt budget.

»Det jeg kæmper med nu er, at når man ikke har nogen penge, så er man nødt til at lave nogle rammer og dogmer for sine film. Vi prøver at blive ved med det, selv hvis vi nu får flere muligheder.«

Der blev i alt uddelt 31 priser, Jan Gintberg var vært og udover 'Den skyldige' var der også masser af priser til Anders Matthesens 'Ternet Ninja', 'Herrens veje' og 'Lykke-Per'.

Lars Von Triers seneste film 'The House That Jack Built' vandt de tekniske priser 'bedste fotograf' og 'bedste visuelle effekter'.

B.T. var med hele vejen, på den røde løber, under uddelingen i salen og kort efter, da vinderne kunne gå glade hjem.

Læs herunder hvordan Robert Prisen 2019 forløb (I videoen øverst kan du se vores interview med Anders Matthesen):