Mads Steffensen har været her, der og alle vegne på det seneste. Han er vært på radioprogrammet ‘Mads og monopolet’, tv-programmet ‘Kender du typen’, og under coronakrisen fik han pludselig en opringning, der om muligt gjorde ham til et endnu større samlingspunkt.

»Jeg stod midt i det der og tænkte 'det er fandeme vildt, det her',« siger Mads Steffensen.

Han indrømmer blankt, at da han i marts blev ringet op af DR og spurgt, om han ville være med til at lave ét enkelt program med fællessang fredag aften, var han ikke overbevist om, at danskerne var med på den.

»Hvis jeg havde foreslået det her til DRs ledelse for tre måneder siden og sagt: ‘Hør lige her, det her er vores nye fredagsunderholdning - vi skal synge ‘Vågner i natten’ med tekster på. Skal vi køre?’, så havde de nok grinet endnu,« siger den populære tv-vært og bryder selv ud i latter.

Som bekendt blev ‘Fællessang’ alt andet end en joke. Uge efter uge har det været DRs mest sete tv-program med over en million seere, da programmet var på sit højeste. Og selv om Mads Steffensen efterhånden har prøvet en del i sin karriere, så er han ikke i tvivl om, at ‘Fællessang’ vil stå tilbage som en af de helt store.

»Jeg synes faktisk, det er tv-historie, og jeg tror, det bliver noget af det, jeg kommer til at tænke tilbage på i min karriere som et af fyrtårnene. Jeg er virkelig stolt af det, for jeg synes, vi gjorde en forskel,« forklarer Mads Steffensen.

»Jeg blev tit rigtig rørt undervejs over, hvordan det blev modtaget. Især de her film af folk, der sang med. Det rørte mig faktisk rigtig meget, for der fik jeg fornemmelsen af, at vi stod sammen som folk, og det var jeg virkelig stolt af at være en del af,« tilføjer han.

Mads Steffensen skynder sig i samme ombæring at sende store roser i retning af Phillip Faber, der under coronakrisen har ageret hele Danmarks nationalpianist ved både den daglige morgensang og så altså selvfølgelig ‘Fællessang’ fredag efter fredag.

»Jeg har haft det skidesjovt med Phillip også. Det, han har gjort, har været unikt. Vi har fat i en vært, der i den grad har ændret noget og gjort noget for Danmark, og jeg tror, at når hele historien om coronatiden bliver skrevet, så er der et kapitel til fællessangen og Phillip, for han er fantastisk.«

Ovenpå så stor en tv-succes er det oplagte spørgsmål jo så, om det skal fortsætte. Indtil videre er planen, at Mads Steffensen skal lave ‘Fællessang’ igen til sankthansaften 23. juni, men det behøver ikke være sidste punktum.

»Hvis DR vil lave mere, så er jeg frisk,« lyder det klart fra værten.

Og hvis ‘Fællessang’ skulle vise sig at blive genoplivet, så har Mads Steffensen også muligheden for at få den ene sang med, som han savnede i programmerne.

»Jeg ville gerne have haft 'Afrika'-sangen med. Men vi havde problemer med, hvem der skulle synge den. Pigekoret blev brugt til noget andet i finalen, og vi ville også have Kim Larsens ‘Om lidt’ som afslutning. Men den ligger der jo, hvis vi skal lave det igen.«