Den tidligere Radio24syv-kanalchef Mads Brügger udgiver en ny dokumentar, hvor han angiveligt har fået en muldvarp til at infiltrere Nordkorea.

Det fortæller den 48-årige journalist og dokumentarist på Twitter.

'Jeg er stolt af at præsentere min nye dokumentar, 'Muldvarpen',' skriver han kort på det sociale medie og deler filmens plakat.

Søndag får filmen får premiere på DR, hvor den bliver sendt i tre afsnit. 'Muldvarpen' vil desuden blive sendt på britiske BBC samt svensk og norsk tv, oplyser han.

Ifølge programomtalen fortæller 'Muldvarpen' historien om en dansk førtidspensioneret kok, der som en anden muldvarp infiltrerer et af verdens mest brutale diktaturer og dokumenterer alt med kamera.

'Efter 10 års undercover-operation kan verden nu for første gang på tv se, hvordan det nordkoreanske regime aktivt forsøger at bryde FN's hårde sanktioner mod landet,' lyder det i omtalen, som også nævner hemmelige planer om oliesmugling, narkotika og højteknologiske våbensystemer.

Den danske dokumentarist og tidligere kanalchef på Radio24syv er kendt for sine både prisbelønnede og kontroversielle dokumentarfilm.

I 2019 vandt han en pris for bedste instruktør i kategorien 'international dokumentarfilm' for sin film 'Cold Case Hammerskjöld' på den anerkendte Sundance Film Festival i USA.

På samme festival har han desuden i 2010 vundet for bedste dokumentar med den Nordkorea-kritiske satiredokumentar 'Det røde kapel'.

Han har tidligere lavet den opsigtsvækkende film 'Ambassadøren', hvor han købte sig til en liberisk diplomattitel for at udstille magtmisbrug og nepotisme.

Mads Brüggers dokumentarfilm har dog ikke kun vakt begejstring. I 2012 ønskede den liberiske regering at retsforfølge ham for hans handlinger i selvsamme 'Ambassadøren'.

Herudover beskyldte en af filmens hovedskurke Mads Brügger for at have manipuleret med fakta.