»Min fortid har altid omhandlet narko. Hash. Speed. Kokain. Ecstasy. Hvad der nu kom på bordet. Det var én lang fest. Med diverse fængselsdomme. Voldsdomme.«

34-årige Anders fra Munkebo på Fyn er i dag kommet videre. Men det er hans økonomi ikke. Han har stadig en gæld efter de mange år på et sidespor.

»Jeg brugte dem bare. Tænkte ikke så meget over det.«

Dengang gjorde han sig altså ikke de store tanker om, hvordan han forvaltede sin økonomi. Det gør han nu. Eller han forsøger i hvert fald nu. Nu, hvor han og kæresten Maria går og drømmer om hus og baby.

Maria og Anders kigger noget forbløffede på deres forbrug de seneste fem måneder.
Maria og Anders kigger noget forbløffede på deres forbrug de seneste fem måneder. Foto: Nent Group
Vis mere

De har bedt 'Luksusfælden's eksperter om hjælp, så de kan se fremad. Sesilie Munk Stenderup og Jan Swyrtz må dog konstatere, at den økonomiske uansvarlighed ikke kun hører fortiden til.

Hver måned bruger parret over 25.000 kroner på mad og diverse. Franske hotdogs udgør en stor del af den sum.

Samtidig nedprioriterer parret at betale tilbage på deres gæld, der så i stedet bare vokser sig større og større. I alt skylder de over 600.000 kroner væk.

Anders fortæller, at han nu er villig til at tage ansvar. Han håber, at han med eksperternes hjælp kan få det overblik, han aldrig har haft.

Eksperterne er ikke overbeviste om, at det er muligt at trænge igennem til parret – særligt Anders.
Eksperterne er ikke overbeviste om, at det er muligt at trænge igennem til parret – særligt Anders. Foto: Nent Group
Vis mere

Det er dog ikke, fordi det egentlig stressede ham, dengang han i sin narkorus fyrede penge af, fortæller han, da han er ude og køre en tur med Jan Swyrtz

»Man kigger tilbage og tænker med et smil, at det da var meget sjovt,« siger han.

»Men du må da fortryde det i dag?« spørger Jan Swyrtz så, hvortil deltageren svarer:

»Man fortryder lidt i forhold til ansvaret over for sine børn, sin familie og sådan nogle ting. Men når det så er sagt, så har jeg haft det sjovt imens. Det er ikke, fordi jeg ligger søvnløs over det om natten.«

'Luksusfælden' kan ses på Viaplay og på TV3 tirsdag klokken 20.