»I har jo svigtet jeres børn big time.«

Carsten Linnemann er mildest talt forarget over, hvordan 'Luksusfælden'-parret Daniel og Sarah har forvaltet deres penge. Og prioriteret.

Parret bor i øjeblikket hver for sig på grund af tillidsproblemer, men deres store drøm er atter at forene den lille familie, der består af dem selv og deres tre fælles børn.

Holstebro-parret mener dog ikke, det er en mulighed. De har nemlig ikke råd, lyder argumentet i tirsdagens program.

Carsten Linnemann og Kenneth Hansen i programmet.
Carsten Linnemann og Kenneth Hansen i programmet. Foto: Nent Group
Vis mere

Sagen er nemlig den, at Sarah vil miste blandt andet boligstøtte og friplads i børnehaven til det ældste af børnene, hvis Daniel flytter ind.

Noget, økonomien ikke holder til, forklarer de. Slet ikke, når de også har stor gæld. Men den køber ekspert Kenneth Hansen ikke.

»Mener I seriøst, at I overhovedet ikke har kunnet se nogen løsning på at flytte sammen?« spørger han med undrende og lettere hård tone.

Han og Carsten Linnemann har netop fremlagt parrets forbrug på regnskabstavlen. Selvom de samlet har over 40.000 udbetalt, bruger de mere, end de har.

Det nu tidligere par reagerede i programmet meget forskelligt, da de blev præsenteret for regnskabstavlen.
Det nu tidligere par reagerede i programmet meget forskelligt, da de blev præsenteret for regnskabstavlen. Foto: Nent Group
Vis mere

Blandt andet bruger de månedligt 4.000 kroner på fastfood. Noget af maden bliver sågar købt på afbetaling. Desuden har parret det seneste år brugt næsten 40.000 kroner på ferier.

»Vi er åbentbart blinde,« konstaterer 25-årige Daniel.

Men Carsten Linnemann lader ikke til at være overbevist om, at parret forstår alvoren.

»Prøv og hør her. I er jo helt på månen. Når jeg kigger på, hvordan I bruger jeres penge, kan jeg se, at I bruger penge, som I har lyst til. Og I glemmer helt det kæmpe, kæmpe ansvar, I har. I har tre børn.«

»Jeres børn har ikke behov for ferier, tøj for 2.000 kroner om måneden eller abonnement til et legeland. De har behov for, at far og mor er sammen. Men grunden til, I ikke er det, er, at I fyrer pengene af, så I ikke har råd til at bo sammen.«

Han lægger ikke fingre imellem, da han fælder dommen:

»Hvis I fortsætter med at varetage jeres egne interesser – jeres egne behov – bliver I aldrig en familie. I har jo svigtet jeres børn big time.«

Foran regnskabsbordet står parret og kigger ned på de mange penge, de har foran sig.

Eksperterne mener, at parret har svigtet deres tre børn.
Eksperterne mener, at parret har svigtet deres tre børn. Foto: Nent Group
Vis mere

»Det gør ondt, når Carsten (Linnemann, red.) siger, vi har svigtet børnene. Men han har jo ret,« lyder det fra Daniel, der er ked af, at han ikke har levet op til sit ansvar som far.

22-årige Sarah er også ked af situationen. Men hun mener, det er en stramning at sige, at parret skulle have svigtet deres børn:

»De har jo ikke kunnet mærke, at vi ikke har haft nogen penge.«

Begge er dog enige om, at der skal gøres noget. At de skal være deres ansvar voksne, så de atter kan samle familien igen.

'Luksusfælden' kan ses på Viaplay og TV3 klokken 20.