22-årige Salim fra Herning har et stort forbrug - og som studerende har han ikke mange penge til at finansiere det.

Han elsker rejser, make up og fester, men knap så meget at betale regninger. Så han har fundet på det, som i 'Luksusfælden' beskrives som »en dum fidus«.

I programmet rækker eksperterne Kenneth Hansen og Louise Fredbo-Nielsen telefon efter telefon over til den chokerede Salim.

»Det er jo sådan, at du har lavet en smart - eller jeg vil jo nok kalde det en dum fidus, for du har prøvet at få fat i nogle lette penge, og det har du gjort ved at købe en masse telefoner og elektronik på afbetaling for så at sælge dem for at få kontanter,« forklarer Louise Fredbo-Nielsen.

Afbetalingerne er bare aldrig blevet betalt.

Men de penge, salgene indkasserede, er brugt. Det betyder, at Salim i dag skylder 65.000 kroner til elektronikforhandlere.

»Når jeg har haft de penge der, så har jeg haft det godt, haft det sjovt. Selvfølgelig er der nogle kreditorer, der mangler deres penge, men det er, hvad det er. Jeg ville have haft mere dårlig samvittighed, hvis det var mine venner og familie, jeg skyldte penge, det kan jeg godt indrømme,« lyder det fra Salim.

Ved regnskabstavlen står det klart, at 22-årige Salim har haft et kæmpe overforbrug, og eksperterne Louise Fredbo-Nielsen og Kenneth Hansen kæmper med at finde ind til hvorfor.
Ved regnskabstavlen står det klart, at 22-årige Salim har haft et kæmpe overforbrug, og eksperterne Louise Fredbo-Nielsen og Kenneth Hansen kæmper med at finde ind til hvorfor. Foto: TV3
Vis mere

Salim er i chok over mængden, men eksperterne vil have alvoren af hans situation til at synke dybere ind.

»Den eneste årsag til, du stoppes i det her stunt, du har gang i, det er fordi, du bliver registreret i RKI,« slår en foraget Kenneth Hansen fast.

22-årige Salim har blandt andet brugt de hurtige penge fra telefonsalgene på rejser.

Ikke mindst på en tur til Istanbul, som han mærkede konsekvenserne af så snart, han landede i sin lejlighed hjemme i Herning igen.

»Der havde jeg prioriteret det, og så havde jeg ikke betalt el og sådan noget, så slukkede de strømmen,« fortæller en forlegen Salim.

To måneder var hans lejlighed mørkelagt, før han kunne betale elregningen.

Men dengang flyttede han bare hjem til sine forældre i den periode.

»Det her er så ekstremt. Du studerer, og du har en diversepost på 11.100 kroner. Det er fortid, er vi enige om det?« sukker eksperten Kenneth Hansen.

Om 'Luksusfælden' kan hjælpe Salim med at lægge sine luksusvaner bag sig og få styr på sin økonomi kan du se i aften kl. 20.00 på TV3 eller allerede nu på Viaplay.