Billederne er væk. Også teksten er væk.

Smykkefirmaet Frederik IX Studios har på sin hjemmeside fjernet alt indhold, der refererer til kong Frederik 9.

Det sker efter, at der har været sået tvivl om, hvorvidt 'Løvens hule'-deltageren overhovedet har måttet bruge den tidligere danske konge så markant, som tilfældet har været, i forbindelse med sin markedsføring.

Det var især tydeligt på Frederik IX Studios hjemmeside, hvor der var billeder af den tatoverede kong Frederik 9., ligesom der var en tekst, der fortalte, at smykkerne 'er vokset ud af en fascination af den danske kong Frederik IX'.

Louise Mygind Andersen under sin præsentation i 'Løvens hule'.
Louise Mygind Andersen under sin præsentation i 'Løvens hule'. Foto: Per Arnesen/DR
Vis mere

Nu står der eksempelvis i stedet bare: 'Vi finder også inspiration i fortidens historiske perioder, undergrunden og de nyeste trends, hvilket kommer til udtryk i vores elegante og massive smykker.'

Grundlæggeren Louise Mygind Andersen er af Finans.dk blevet bedt om at forholde sig til de billeder og den tekst, der nu er væk.

»Jeg har før understreget, at jeg har den dybeste respekt for Kongehuset og på ingen måde vil træde over nogle grænser. Derfor har jeg på eget initiativ fjernet de to pågældende billeder. Jeg har fuld gang i forretningen og må agere blæksprutte, mens jeg søger kvalificerede folk til både indkøbs- og salgsafdelingen,« forklarer Louise Mygind Andersen i en 'overordnet' kommentar til mediet uden at svare mere detaljeret på flere spørgsmål.

Alt så ellers helt anderledes ud, da Louise Mygind Andersen i februar tonede frem på skærmen i 'Løvens hule' på DR for at søge en investering til Frederik IX Studios.

Her fortalte hun om sin fascination for kong Frederik 9. – »Han havde personlig stil og kant, og som en vaskeægte sømand var han udsmykket med tatoveringer og bar stilfulde og elegante smykker,« lød det – og smykkedesigneren understregede, at hun havde fået tilladelse til at bruge det royale islæt i brandet.

»Jeg har undersøgt alt, hvad jeg kunne om det – jeg har også fået spørgsmålet en million gange – men heldigvis må man godt lade sig inspirere af ham. Så jeg træder ikke nogen over tæerne, de er bare stolte af, at man er inspireret af ham,« sagde stifter Louise Mygind Andersen til løverne og DR-seerne.

Det viste sig ikke at være helt rigtigt. For siden kunne Berlingske fortælle, at Kongehuset ikke havde givet noget tilsagn om brugen af den afdøde konge. Hverken i navn, tekst eller billeder.

»Kongehuset er opmærksom på den pågældende virksomhed, som ikke har indhentet tilladelse fra Kongehuset til brug af navnet,« skrev kongehusets kommunikationsafdeling til mediet.

Siden er sagen endt hos Forbrugerombudsmanden, der stadig er i gang med at kigge på sagen. Herfra understreger man over for Finans.dk, at man ikke har bedt om at få fjernet billeder og tekst fra Frederik IX Studios' hjemmeside.

Louise Mygind Andersen har tidligere i marts sagt til B.T.:

»De artikler, andre aviser og I skrev tidligere i år, er alle imod den rådgivning, jeg har fået af mine rådgivere. Jeg kan sige mere, når jeg ved mere, som jeg forhåbentligt gør inden for de næste en til to måneder,« lød det fra stifteren af Frederik IX Studios, der har eksisteret med det navn i knap fire år.

Besøget i 'Løvens hule' endte i øvrigt med, at løven Christian Arnstedt købte sig til ti procent af virksomheden for 400.000 kroner – efter at Louise Mygind Andersen altså havde forsikret om, at alt i forbindelse med navn og brand var i orden.