Efter et halvt års svær sygdom gik realitystjernen Ann Patricia Christiansen eller bare Mopper bort i november 2016. Hun blev efterfølgende kremeret, og urnen med Moppers aske har stået hjemme hos datteren Linse Kessler.

Nu er Moppers aske blevet spredt. Det afslører den barmfagre realitystjerne og bed and breakfast-indehaver Linse Kessler.

Mopper var nemlig ikke troende, og derfor ville det ikke være passende at give hende en traditionel begravelse. I samtalebogen 'Mopper og mig' fortalte Linse Kessler, at de havde tænkt sig at sprede asken på en skøn sommerdag.

Og at det skulle ske til havs fra en båd. Men det er umiddelbart ikke sådan, det forløb. I traileren for den nye sæson af 'Familien fra Bryggen' kan man nemlig se, at det sker fra en klippe.

Moppers aske er blevet spredt af familien.
Moppers aske er blevet spredt af familien. Foto: Camilla Rønde
Vis mere

»Jeg har lyst til at hoppe ud over bjerget og samle al asken igen. Jeg har jo haft hende i to år og blandt andet slæbt hende med til Spanien. Jeg ved jo godt, hun ikke er der i urnen, men det går op for mig der, at hun er rigtigt væk nu,« siger Linse Kessler, når hun husker tilbage på dagen.

»Nynne, vores redaktionschef og hele Metronome tuder hver gang, de ser det. De har set det mange gange, selvom de selv har klippet og optaget det. Det er et meget stærkt program,« siger Linse Kessler og fortsætter:

»Jeg ved, at jeg græder i programmet.«

Hun indrømmer dog, at hun stadig snakker til Mopper i hverdagen.

Cengiz og Geggo skal snart giftes.
Cengiz og Geggo skal snart giftes.
Vis mere

»Vi snakker om vejret. Da jeg ankom i dag (til Danmark, red.), snakkede jeg med hende: 'Det er et dejligt vejr, du ville kunne lide det her'.«

Linses datter, Geggo, fortæller også, at der er en god grund til, at de ikke har fortalt mere om Moppers sygdom.

»Vi har hørt meget efter, hvad Mopper sagde, og mærkeligt nok har vi snakket meget om døden, før hun blev syg, og alting. Så vi vidste godt, at hun ikke ville have, at det kom ud, hvad hun var syg af, og at hun ikke ville have en begravelse og et gravsted,« siger Moppers barnebarn og fortsætter:

»Nogle ville så vælge at gøre det for deres egen skyld, så de kunne sørge. Men jeg synes, man skal respektere det. Hun ville have sin aske spredt et helt specielt sted.«

Geggo fortæller også, at hun tydeligt husker, hvordan hun helt ukarakteristisk ikke blev så rørt, som hun havde forventet.

»Det er egentlig lidt mærkeligt, fordi jeg er den følsomme i familien. Det er altid mig, der tuder. Jeg tror, det er, fordi jeg har følelsen af, at selvom jeg savner Mopper så sindssygt meget hver eneste dag, føler jeg, at jeg er nået til det punkt, hvor jeg er ved at komme videre. Jeg vil altid have hende i mit hjerte, men det var godt at få sagt farvel.«

»Hun ville dø af grin, hvis hun så os græde. Hun ville slå os med en kokosnød oven i hovedet.«

Tidligere har Linse Kessler fortalt, hvordan hun og lillebroderen Mikkel Kessler sad med Mopper på Hvidovre Hospital, da hun gik bort.

»Vi sad og snakkede, og Mikkel fortalte røverhistorier. Vi grinede, og vi græd. Og lige pludselig klokken 18.25 var det slut. Så trak hun ikke vejret mere, og sygeplejersken kom ind og sagde, at hun var død,« har hun tidligere sagt.

Den nye sæson af 'Familien fra Bryggen' får premiere torsdag 11. oktober på TV3.