I løbet af otte uger har Lene Beier kørt land og rige rundt for at hjælpe seks danske landmænd med at finde kærligheden i datingprogrammet 'Landmand søger kærlighed'. B.T. har fået en snak med værten om programmet, der får premiere tirsdag aften. Hun er langtfra træt af arbejdet som Kirsten Giftekniv.

»Det er en fantastisk følelse at hjælpe mennesker med at finde kærligheden. Når det lykkes, er det det bedste. Nu skal jeg være sammen med Michael og Vibeke (tidligere deltagere, red.), som har fået en lille baby,« siger Lene Beier og uddyber:

»Uanset om de finder kærligheden eller ej, rykker de sig, og det går op for dem, at der helt sikkert findes en for dem, og at det hele nok skal gå. Det i sig selv er helt vildt fedt. Det gør, at man har lyst til at gøre det igen og igen.«

Selv om hun er vild med jobbet, har det også en bagside:

Lene Beier med deltageren Niels
Lene Beier med deltageren Niels Foto: Anders Brohus / TV 2
Vis mere

»Det er hårdt. For søren da. Jeg har kørt over 11.000 kilometer alene på de otte uger. Det er mange timer, hvor man er alene. Og jeg savner da min familie ad helvede til, når jeg er væk. Men jeg tror også, det er sundt, at man kommer til at savne hinanden helt vildt,« siger hun.

Derfor har Lene Beier også arrangeret, at ægtemanden og børnene kommer på besøg, når hun er ude at filme. På den måde kan de også få set andre dele af landet sammen og få besøgt familien i det jyske.

Hun lover, at seerne kommer til at grine, græde og juble. Det er ifølge hende en meget stærk sæson.

I den seneste sæson var der rigeligt med et decideret trekantsdrama mellem landmanden Danni og Louise og Pernille, som havde holdt det hemmeligt, at de var veninder. Derfor opstod der mange akavede øjeblikke.

Som B.T. tidligere har beskrevet, kommer der to helt nye tiltag i datingprogrammet. Landmanden Thomas kommer man kun til at følge på TV 2s streamingtjeneste, Play, og landmændene får i den kommende sæson mulighed for at komme tættere på deres udkårne ved at besøge deres familie, venner eller lignende.

»Landmanden skal jo også kende kvindernes baggrund, så de får et lidt større indblik i hinanden liv.«

Derudover er det første år, seerne får lov til at følge en sjællandsk landmand i programmet.