I slutningen af april bød hun datteren Maddie velkommen til verden. Fem måneder senere efterlod Laila Friis-Salling datteren i armene på sin forlovede og drog mod Bornholm.

På ubestemt tid.

Den grønlandske skiløber og tidligere Vild med dans deltager er nemlig én af de 12 deltagere, der i Discovery-programmet 'Stjerner i trøjen' kæmper om at nå hele vejen til finalen i den militærinspirerede konkurrence.

Det var dog ikke uden overvejelser, hun besluttede at tage afsted.

»Kan hun overhovedet sove uden mig? Jeg ammede jo stadig, så jeg fik frosset virkelig meget mælk ned. Hvad ville der ske, når jeg skulle være væk fra min lille baby? Det var jo første gang, jeg skulle være væk fra hende,« forklarer hun.

Mens der var visse ting, der talte mod, var der dog flere, der talte for.

»Jeg havde lyst til at udfordre mig selv. Jeg tror, jeg var i en babyboble, og jeg har jo altid været vant til at rejse, stå på ski, gøre noget ekstremt, og så lige pludseligt var min hverdag 'bare' en baby.«

Heldigvis mødte Laila Friis-Sallings iver efter at komme ud opbakning på hjemmefronten. Hendes forlovede, Mads Madsen, stod klar til at passe på datteren, mens hun var væk.

Laila Friis-Salling og Mads Madsen blev sidste år forældre til en datter.
Laila Friis-Salling og Mads Madsen blev sidste år forældre til en datter. Foto: UNGER, ANTHON
Vis mere

Og det klarede han i øvrigt »virkelig, virkelig godt«, fortæller Laila Friis-Salling, der altså endte med at sige 'javel, hr. kaptajn' og tage afsted.

»Jeg tror først, det var efter, vi var ankommet til Bornholm, det gik op for mig: 'Nå ja, jeg skal jo være væk – og jeg ved ikke hvor længe'. Det var hårdt, men ikke hårdere, end jeg kunne klare det,« fortæller den 35-årige mor, der dengang kunne smide 'nybagt' foran titlen.

At det ikke var længere siden, at Maddie kom til verden, kunne Laila Friis-Salling dog i den grad mærke på sin krop under optagelserne.

Skiløberen, der også har vist muskler på 'Vild med dans'-scenen, var ikke i samme form som vanligt. Og det kom særligt til udtryk, da tiden i programmets første afsnit bliver sat i gang under en coopertest.

Laila Friis-Salling i aktion under vinter-OL 2018 i Pyeongchang.
Laila Friis-Salling i aktion under vinter-OL 2018 i Pyeongchang. Foto: Sergei Ilnitsky
Vis mere

Laila Friis-Salling haltede hurtigt bagud. Langt bagud. Men hun blev ved.

»Jeg har jo accepteret, at jeg har født, så det kom ikke som en overraskelse. Så havde jeg noget at arbejde for. Jeg havde forventet, at det ville blive hårdt, så jeg kæmpede meget.«

»Jeg er dog overrasket over, at jeg gennemførte det. Jeg har aldrig før løbet 3.000 meter i mit liv,« griner hun.

Da alle de andre deltagere havde løbet deres sidste runde, manglede hun stadig én. Men hun fortsatte. Og pludseligt fik hun selskab af blandt andre Tobias Hamann, der ellers forlængst havde krydset målstregen.

Hele holdet af deltagere i 'Stjerner i trøjen'.
Hele holdet af deltagere i 'Stjerner i trøjen'.
Vis mere

Solidariteten blev i den grad bemærket af skiløberen. Ikke kun under testen, men også helt generelt.

»Jeg har fået virkelig gode venskaber med de andre deltagere. Det var søde piger, også selvom vi er helt forskellige. Og søde drenge. På trods af aldersforskellen fungerede vi rigtig godt sammen.«

Ordene er generelt rosende og positive, når Laila Friis-Salling skal beskrive sit ophold på Bornholm.

Hun har da heller ikke et sekund fortrudt, at hun tog afsted – selvom det også var godt at komme hjem igen.

»Jeg tror, at det har styrket mig som mor at se, at jeg sagtens kunne være væk fra min datter, og at hun nok skal overleve – selvom jeg ikke er der.«